top of page

Decizie șoc la Palatul Buckingham. Meghan și Harry părăsesc familia Regală


Începutul lui 2020 aduce multe schimbări pentru Marea Britanie și cetățenii Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord. Dacă Parlamentul de la Londra tocmai a votat Acordul de Brexit re-negociat de premierul Boris Johnson și liderii Uniunii Europene, garantând astfel undă verde oficializării separării celor două tabere la finalul lunii ianuarie, săptămâna aceasta, o altă veste i-a șocat pe britanici. Tânărul cuplu căsătorit al familiei regale, Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că vor renunța la rangul de membri seniori ai Casei Regale. Ceea ce a surprins și mai tare este faptul că această decizie a fost luată fără ca ducii de Sussex să se consulte cu regina Elisabeta a II-a și cu prințul William. Conform postului de televiziune BBC, Palatul Buckingham a primit veste cu „dezamăgire”.

Reacția oficială a fost însă una foarte scurtă: „Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Le înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate care vor dura mult”, arată un comunicat al Palatului Buckingham.

Harry şi Meghan au ales să dea vestea, postând un anunț pe Instagram prin care transmit că au hotărât să renunţe la rangul de membri seniori ai Casei regale, ceea ce înseamnă că cei doi fac un pas în spate şi se distanţează. „După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie. Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina. Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile”, au scris ducele şi ducesa de Sussex pe Instagram.

Jurnaliștii publicațiilor de cancan speculează faptul că cei doi ar fi obosit să fie mereu supuși unui stil specific de a se comporta, fiind tot timpul nevoiți să respecte regulile roiale, fapt care îi ținea oarecum limitați să își arate latura rebelă. De acum încolo, ducii își vor împărţi timpul între Marea Britanie şi America de Nord şi au de gând să muncească pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Conform Digi 24, „decizia vine după mai multe luni în care jurnaliştii au vorbit pe larg despre o răcire a relaţiilor între Harry, fratele său, William şi regina Elisabeta a doua. Cea mai recentă dovadă a fost de Crăciun, când ducii de Sussex şi-au petrecut sărbătorile în Canada”.

Prin prisma acestei vești, ducele și ducesa de Sussex și-au dezvăluit astfel planul de a-și relansa carierele - cu potenţialul de a câştiga milioane de lire sterline pe an. „Ei s-au plâns că în calitatea lor de reprezentanţi ai familiei regale, nu au avut posibilitatea să îşi câştige propriii bani. Au decis astfel să renunţe la veniturile lor de la Fondul Suveran - banii pe care plătitorii de taxe îi oferă reginei în fiecare an - şi s-au lansat în circuitul internaţional al celebrităţilor”, informează Daily Mail.

Practic, de acum încolo, cei doi vor putea să înceapă să aibă joburi care să le aducă veniturile necesare. Până acum lui Harry și Meghan le-a fost interzis să câștige venituri din alte surse. Cu toate că își doresc să devină independenți financiar, va fi nevoie să încheie oferte comerciale profitabile pentru a-și menține stilul de viață luxos cu care s-au obișnuit.

Cuplul a spus recent că nu își doresc să mai primească bani de la Fondul Suveran însă nimeni nu ştie cât le revine din acest fond lui Harry şi Meghan. Totuți, prin renunţarea la acesta s-au eliberat de responsabilitatea pe care o au faţă de plătitorii de taxe. În schimb, vor păstra proprietatea Frogmore Cottage, care le-a fost dăruita de către Regină. Ei au renovat proprietatea şi şi-au lăsat amprenta asupra fiecărei camere.

„Dacă declaraţia de pe website-ul cuplului se referă la faptul că renunţă la Fondul Suveran, acolo nu se precizează ce vor face cu banii primiţi de la Prinţul Charles prin intermediul proprietăţii de 1,2 miliarde de dolari al Ducatului de Cornwall, despre care unii spun că ar trebui să fie un activ public”, punctează stiripesurse.ro.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page