top of page

„2020 va fi anul bătăliei pentru drepturile fiecărui român” Politicienii români au bifat în ultima z


Forfota pregătirilor pentru petrecerile de Revelion este în toi iar în timp ce străzile sunt aglomerate intens de mașini și oameni care se grăbesc la destinația unde vor sărbători trecerea dintre ani, politicienii români și-au făcut timp să posteze pe rețelele de socializare un mesaj pentru cetățenii cărora le slujesc cu credință și sinceritate. Primul dintre aceștia a fost chiar prim ministrul, Ludovic Orban. „Intrăm într-un an nou şi un nou deceniu, care îmi doresc să însemne şi începutul unei perioade de normalitate şi de reală democraţie pentru România. Să privim ceea ce lăsăm în urmă ca pe o pildă despre ce avem de făcut pentru a împlini cu adevărat visul de libertate, democraţie şi prosperitate, care i-a mobilizat pe români cu 30 de ani în urmă împotriva totalitarismului. Întâmpinăm noul an cu speranţă şi încredere în drumul pe care ni l-am ales, din nou în marea familie europeană şi parteneri apreciaţi ai Alianţei Nord-Atlantice. Să ne bucurăm de tot ceea ce am reuşit împreună! Anul 2020 să vină cu sănătate, vise împlinite, viaţă frumoasă, belşug în casă şi mai bine pentru toţi. Un an nou fericit! La mulţi ani, tuturor românilor!”, a transmis, astăzi, premierul Ludovic Orban.

În același spirit, Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în care a subliniat că „2020 va fi anul bătăliei pentru drepturile fiecărui român, pentru că niciun efort nu va fi prea mare pentru a bloca abuzurile, ilegalităţile, incompetenţa şi amatorismul actualei guvernări care distruge tot ceea ce s-a făcut bine în România. Am traversat un an în care am ţinut piept celor mai puternice atacuri la adresa social-democraţiei. Unii au vrut să dispărem şi au întreţinut pentru asta un permanent război în societate. Nu le-a ieşit! PSD se va întoarce în 2020 mai puternic, mai determinat şi mai hotărât ca niciodată să lupte alături de cei mulţi, care au fost abandonaţi de guvernarea de dreapta preocupată doar să îi facă pe cei bogaţi şi mai bogaţi”, afirmă Marcel Ciolacu, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Candidatul la prezidențialele din noiembrie, Dan Barna prevede că în 2020 „avem de muncă noi toți, împreună ca sociatate”. „La mulţi ani, România! 2019 a fost un an tare complicat. În ianuarie, era deja a treia iarnă în stradă la proteste şi PSD domina încă totul, astfel că cei mai pesimişti dintre noi nu vedeau încă drumul de ieşire din zona întunecată în care ţara era târâtă sub regimul lui Liviu Dragnea. În decembrie avem un guvern nou şi perspectivele unor alegeri care să ne reaşeze pe drumul dezvoltării. USR cu al său doar 9% în Parlament nu numai că a rezistat, dar a şi luptat cu înverşunare pentru revenirea României la parcursul ei firesc, cel european. (...) Nu am dat înapoi, nu am ezitat (...) Urmează 2020, un an în care se limpezesc apele şi decizia este din nou acolo unde contează cel mai mult - la cetăţeni, prin vot. Rostul nostru este să fim expresia politică a unei generaţii care vrea să construiască o Românie mai bună acum şi nu într-un viitor incert. Şi asta vom continua să fim. În 2020 avem de muncă noi toţi, împreună, ca societate. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români de acasă şi de pretutindeni!”, a conchis liderul USR.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu i-a îndemnat pe români, în prag de An Nou, să privească încrezători la viitor, subliniind că „depinde doar de noi să transformăm 2020 într-un an şi mai bun decât cel pe care tocmai îl încheiem”. „Iată că trece şi anul 2019! Un an important, cu două rânduri de alegeri şi cu 30 de ani de la Revoluţia română! Un an în care democraţia a fost pusă la încercare şi a funcţionat, dovadă fiind soluţiile politice rapide găsite la criza politică din partea a doua a anului. Un an în care ne-am adus aminte, mai mulţi decât în alţii, de cei cărora le datorăm traiul în democraţie: eroii de la Timişoara, Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov şi alte câteva oraşe. Un an în care economia a crescut mai mult decât în alte state europene, ceea ce ne dă speranţa că mergând în acest ritm vom recupera decalajul moştenit în 1989. Dacă 2019 a fost anul lui ‘fără penali în funcţii publice’, românii trebuie să facă din 2020 anul lui ‘fără incompetenţi în funcţii publice’”, a scris Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page