top of page

Cititorul și sculptorul de blesteme, organizatorul de orgii, clovnul de la înmormântări sau ștergăto


În timp ce românii absolvă și atât specializări importante ale Facultăților acreditate din România, șomerii preferă să stea pe banii primiți de la stat decât să accepte un loc de muncă, iar cei care își doresc cu adevărat să lucreze sunt ținuți peste program la serviciu, undeva în lume sectorul muncii se arată total diferit. Nu puțini sunt cei care au auzit de condițiile aproape de lux pe care unii angajați le experimentează în orele de lucru, trezirea de dimineață și mersul zi de zi la job fiind o adevărată plăcere. Dacă până acum ni s-a părut că am auzit tot ceea ce era mai inovator în acest domeniu, ei bine trebuie să știți că invențiile nu se opresc aici. Cel mai nou job al planetei angajează numai femei iar sarcina lor este de a-i „întreține” pe ceilalți angajați în vederea creării unui ambiant cât mai favorabil sarcinilor de lucru.

Oamenii cred că adevăratele meserii sunt cele de care au auzit cel mai des și pe care le întâlnește la cei pe care îi are în jurul lor însă la scară largă, revistele de specialitate au încercat să facă cercetări și să aducă în atenția noastră topuri cu cele mai ciudate joburi din lume, despre care nu doar că nu știam dar ne este și aproape imposibil să credem că acestea au existat. Pentru că acum câteva secole, argintul era foarte prețuit pentru valoarea sa, exista meseria de miner din minele de argint. Fie că dețineau o canalizare proprie sau nu, locuitorii Cetății Eterne (Roma Antică) apelau în cazul evacuării de excremente la sterorariu – colectorul de excremente. Cărăușul de lectică era un sclav care muncea în vederea ridicării și transportării femeilor din neam nobil; deși acesta era obligat să poarte haine prețioase, împodobite cu ornamente, munca pe care o executa evidenția mai degrabă bogăția stăpânilor decât poziția lor. În perioada Greciei Antice atleții care se pregăteau intens pentru participarea la întrecerile olimpice aveau un îngrijitor personal; Rolul acestuia era de a-l unge cu ulei pe atletul pentru care deservea, să îl șteargă de transpirație, să îl maseze sau să îl scarpine.

Cititorul și sculptorul de blesteme, organizatorul de orgii, clovnul de la înmormântări, prăștierul sau ștergătorul de funduri regale completează lista topului 10 cele mai ciudate meserii din istoria lumii; însă trecutul nu s-a rezumat la niște întâmplări încheiate ci mai degrabă a stârnit motivație și pentru epoca actuală de a naște noi meserii care, de altfel să surprindă. Testerul uman de mirosuri inspectorul de poze porno. Persoana care te îmbrățișează, specialistul în sexul puilor de găină, consultantul în materie de nume de naștere, omul care pune fructele în iaurt sau persoana care așteaptă la arând în locul tau nu sunt cele mai „nebune” joburi care au parte nu doar de persoane interesate ci și de clienți care să le răspundă. Acum 3 ani publicația internațională The Guardian făcea public un articol care prezenta condițiile de lux ale unui job cum nu se poate mai ieșit din tipare.

Persoana care reușea să facă distincția între zgomotul de motor al unui Bentley și cel al unui Lexus, distingea la o singură atingere cașmirul de alte materiale luxoase, era la zi cu noile tendințe în modă, gastronomie și tehnolgie, era angajată pe loc pentru a conduce cele mai extravagante mașini din lume și a fi cazat la cele mai scumpe hoteluri de pe glob. Cu un program de patru zile pe săptămână, extravagantul job nu a dus lipsă de candidați. Acum o săptămână presa internațională vuia pe toate canalele dând publicității faptul că în China, un nou job numite pe scurt „majoretă” se înscrie în lista celor care stârnesc uimire. Ca și în sensul larg al termenului, jobul presupune „susținerea” necondiționată a echipei de lucru.

„În cadrul jobului intră următoarele atribuții: să socializeze cu programatorii, să le cumpere micul dejun sau să joace ping-pong cu ei. Femeile frumoase au fost angajate pentru a crea un mediu de lucru plăcut, distractiv. De asemenea, acestea dau startul unor activități distractive, ce implică tot grupul de angajați” citează Business Magazin. Deși acest job a beneficiat de o serie de reacții imediate de controverse și reacții pe rețelele de socializare, un număr tot mai mare de companii chineze angajează exclusiv femei pentru a crește eficiența firmei și a motiva angajații.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page