top of page

„Joe Biden este un câine turbat care trebuie pedepsit fără milă”


Favorit să devină candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii în 2020, Joe Biden este luat în vizor de către presa nord-coreeană. Fostul vicepreședinte american, Joe Biden este catalogat ca fiind un „câine turbat” ce trebuie „pedepsit fără milă” pentru că a proferat mizerii la adresa demnității conducerii de la Phenian.

„Oricine îndrăznește să ponegrească demnitatea conducerii supreme a DPRK, nu poate evita pedepsirea fără milă din partea DPRK. Câinii turbați ca Baiden pot afecta mulți oamenii dacă sunt lăsați liberi. Trebuie omorâți în bătaie până nu e prea târziu”, se arată într-un comunicat al agenției oficiale de presă de la Phenian (KCNA), folosind numele oficial al țării, Republica Populară Democrată Coreeană.

Joe Biden este considerat favorit să devină principalul contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale americane din 2020, a criticat în repetate rânduri relația amicală a președintelui SUA cu liderul de la Phenian, Kim Jong Un. De altă parte, presa sud-coreeană a sugerat că reacția Phenianului ar putea fi o încercare de al impresiona pe Donald Trump. Totuși, nu este încă clar care dintre comentariile lui Biden au provocat furia Coreei de Nord. Conform agenției naționale de presă, Mediafax, „presa nord-coreeană proferează deseori insulte la adresa politicienilor și liderilor străini în legătură cu afirmații sau politici ostile pe care le consideră ostile la adresa regimului de la Phenian”.

Joe Biden nu este primul oficial luat în vizor de criticile nord-coreenilor. Săptămâna aceasta, premierul Japoniei a fost catalogat drept idiot și nemernic, fiind avertizat de către Coreea de Nord că nu mai are voie să calce vreodată pe la Phenian. Furia nord-coreenilor a fost declanșată de criticile lui Shinzo Abe la adresa recentelor tiruri de rachetă a nord-coreenilor.

Potrivit stiripesurse.ro, săptămâna trecută, „Coreea de Nord a testat ceea ce a anunţat că au fost lansatoare de rachete multiple super-masive. Japonia a estimat însă că a fost vorba probabil de rachete balistice care încalcă sancţiunile ONU. Afirmaţiile japoneze au atras o diatribă foarte colorată din partea Phenianului”.

„Abe, premierul Japoniei, este un idiot şi un nemernic. Prim-ministrul japonez este un copil diform şi un cretin. El nu cunoaşte diferenţa dintre rachete şi lansatoare de rachete multiple. Ar fi mai înţelept din partea lui Abe să renunţe pentru totdeauna să mai viseze să pună vreodată piciorul la Phenian”, a declarat Song Il Ho, ambasador în Ministerul nord-coreean de Externe, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA.

Coreea de Nord are o vastă experienţă în lansarea de atacuri personale pitoreşti la adresa liderilor străini. Astfel, dacă Donald Trump a fost calificat drept „moş ramolit deranjat mintal”, predecesorii săi Barack Obama şi George W.Bush au fost numiţi „maimuţă” şi respectiv „neterminat”, iar fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost tratată drept „vrăjitoare” şi „prostituată rusă”, avându-l pe Obama ca "peşte", aminteşte AFP.

Între timp, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii și-au reafirmat angajamentul privind denuclearizarea Coreei de Nord. În cursul zilei de astăzi, Secretarul american al Apărării Mark Esper și omologul său sud-coreean Jeong Kyeong-doo au reafirmat angajamentul privind denuclearizarea Coreei de Nord. Mai mult, Jeong a declarat că Mark Esper a discutat și despre un nou pact privind împărțirea cheltuielilor pentru trupele americane din Coreea de Sud, care este negociat la ora actuală. Din păcate pentru cele două state, președintele nord-coreean, Kim Jong Un a amenințat cu represalii la manevrele militare SUA – Coreea de Sud. Acest avertisment intervine în ciuda faptului că Washingtonul a redus amploarea exercițiilor aeriene comune programate luna viitoare în Coreea de Sud. „Există dreptul la autoapărare faţă de orice acţiune care ameninţă suveranitatea şi securitatea, a transmis Comisia nord-coreeană pentru Afacerile de Stat. Phenianul a adoptat măsuri pentru atenuarea preocupărilor Washingtonului, dar Washingtonul nu a adoptat măsuri simetrice, generând un sentiment de trădare”, precizează Phenianul.

De cealaltă parte, Pentagonul a anunțat că Statele Unite ale Americii nu intenționează să renunțe la manevrele comune cu armata sud-coreeană de anul acesta”.

În ceea ce îl privește pe președintele Coreei de Nord a stabilit un termen la finalul anului calendaristic pentru a negocia procesul de denuclearizare cu liderul de la Casa Albă. Donald Trump se simte în acest context, precum un erou care militează pentru pacea și siguranța planetei, folosindu-se de această „reușită” în viitoarea campanie electorală, atunci când este pregătit să participe din nou la alegerile prezidențiale.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page