top of page

12 pierzători la alegerile prezidențiale cred că „România nu este pregătită pentru o schimbare”


În România, candidații au vorbit despre viitorul României pe care îl vede prin prisma lupei partidului pe care îl reprezintă sau, în unele cazuri, fără niciun politician la conducere, ci condus de către oameni simpli, care au suferit din cauza sistemului. „Ne dorim să recâștigăm încrederea față de mediul de afaceri, față de fiecare cetățean român (...) Noi sperăm să luăm și din electoratul care a votat cu PSD în primul tur. Este momentul ca instituțiile din România să acționeze în armonie, într-o cooperare totală și să acționeze pentru a pune în practică un proiect de dezvoltare a României. Cred că vremea discordiei și a războiului absurd interinstituțional a trecut. E vremea unirii, cooperării și vremea dialogului. Suntem într-o comunicare permanentă cu partenerii noștri care au fost alături de noi și au pus umărul la dărâmarea guvernului PSD. Avem acorduri semnate pe care le respectăm. Obiectivul nostru este acela de a readuce România pe drumul corect și a readuce practic guvernarea în serviciul cetățeanului”, a spus noul premier, Ludovic Orban.

Candidata Partidului Puterii Umaniste, Ioana Ramona Bruyneeels a declarat că România nu este pregătită pentru o schimbare majoră și un președinte tânăr. „Mulțumesc românilor care au votat, indiferent cu care dintre cei 14 candidați. Este un exercițiu democrat important, ar fi putut fi prezență și mai mare. Este o onoare să primesc fiecare vot. Rezultatul nu este cum ni l-am dorit. Am fi preferat să intrăm în turul 2, dar se pare că România nu este pregătită de un președinte tânăr care a apărut recent, care vrea să schimbe paradigma politicii din România. Acum 4 luni eram o necunoscută, azi câteva sute de mii de români au investit încredere în mine. Nu mă opresc din politică, am multe proiecte”, a declarat cel mai tânăr candidat la prezidențiale.

În ceea ce îl privește pe Kelemn Hunor acesta se arată foarte mulțumit de rezultat, considerând că voturile de acest an sunt mai multe decât în 2009 sau 2014. „Avem un rezultat bun. 4,6% care, sigur după rezultatul final, se va modifica în sus, în jos, vom vedea, dar este un rezultat bun. Pe proiecția noastră vom avea mai multe voturi decât în 2009 sau în 2014. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut, m-au susținut, comunității maghiare, românilor care au votat și care ne-au înțeles mesajul nostru, mesaj de respect, de încredere și acele puncte pe care noi am accentuat din programul nostru, cele două surse importante, resurse importante pentru o țară, oamenii și natura, educația, protecția mediului, economie, sănătate rămân acele puncte cu care noi vom merge mai departe fiindcă campania s-a terminat, dar munca nu se va termina nici astăzi, nici mâine, vom continua”, a spus Kelemen.

Nemulțumit de rezultat, Alexandru Cumpănașu, alias unchiul Alexandrei, fata care a fost victima lui Gheorghe Dincă, a declarat că nu crede în sondajul care arată că a obținut doar 1,2% din voturile românilor. „Mesajul pe care vreau să îl transmit – eu nu cred în acest sondaj, nu cred în acest exit poll. Nu este primul sondaj care dă greș. Ne uităm la europarlamentare și vedem acolo greșeli fantastice de rezultat. În al doilea rând, din punctul meu de vedere, cred că exit poll-urile sunt folosite pentru a se mai translata niște voturi. În acest moment nu putem vorbi de niciun clasament. Însă eu cred că orice vot contează”, a declarat Alexandru Cumpănașu în cadrul unui interviu la Antena 3.

Mircea Diaconu, cotat de exit poll CURS-Avangarde cu un procent de 7,9% la prezidențiale, a declarat că „și mâine e o zi”. „Un singur lucru am de zis. Și mâine e o zi. Așa spunea Scarlett O'Hara. V-aș ruga tare mult, cineva care știe cine a fost această doamnă să-i spună și domnului Iohannis. Datoria mea era, așa am simțit eu, să spun aceste lucruri acum și nu altă dată. Nu e o carieră pentru mine asta, nu e o țintă să fiu președinte, de aceea nu o să candidez de niciun fel. Voiam acum să spun lucrurile astea și spun că din păcate cred că am dreptate. E ultima clipă, ne lovim la nesfârșit de un singur zid, de același zid și nu înțelegem că acolo e doar un perete. E greșit profund. Și stăm și așteptăm în gară, mai vine încă un tren, încă cinci ani”, a menționat Diaconu.


Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page