top of page

Când pielea are nevoie de un ajutor din interior


În ciuda faptului că tot mai mulți dintre noi cunoaștem faptul că frumusețea vine din interior, competiția pe care o promovează societățile cosmopolite îi forțează pe oameni să fabrice aspectul frumos pe care îl îmbracă ca pe un ambalaj „lipit” organismului. În realitate, de cele mai multe ori, atât femeile cât și bărbații își concentrează toată atenția, timpul și resursele pe unele produse care promit o aparență îmbunătățită.

În epoca exploziei vânzărilor de cosmetice și a imaginilor cu efectele steroizilor, nu-i de mirare că generațiile de astăzi nu mai găsesc timpul și răbdarea pentru a urma calea dreaptă către frumusețe. În timp ce apa, activitatea fizică și alimentația au devenit o provocare complexă, pentru majoritatea oamenilor, o piele luminoasă, catifelată și sănătoasă, se confecționează cu produse de uz extern.

Totuși, afecțiuni precum acneea, iritațiile, abcesele, excemele sau chiar psoriazis-ul continuă să fie prezente chiar și în urma unor tratamente costisitoare în care s-au folosit tot felul de creme și geluri. De ce afecțiunile pielii nu se trec cu un ajutor din afară? Pentru că pielea este craterul prin care erup problemele din interior.

Deși cei mai mulți ar putea trăi cu bolile de piele dacă acestea nu le-ar provoca mâncărimi, usturimi, disconfort sau ar trebui acoperite tot timpul, medicii insistă că bolile de piele nu trec de la sine și că în fapt, ele reprezintă cele mai des forme de infecții ale organismului; tocmai de aceea, o consultație de specialitate și diagnosticarea corectă a afecțiunii sunt un pas major în tratarea acesteia. Cu toate că odată „beneficiari” ai unor astfel de erupții, oamenii apelează mai degrabă la produse de plafar sau cosmetice pentru a îndrepta problema, netratarea cauzei afectează nu doar sănătatea fizică ci și echilibrul emoțional.

Fie că aceste boli sunt semne ale unor bacterii și infecții, fie că prezența unor astfel de afecțiuni sunt cauzate de contactul cu anumite produse, orice „țâșnire” caracterizează starea sistemului nostru imunitar. În timp ce ficatul și rinichii sunt organele responsabile de filtrarea toxinelor din organismul nostru, eliminarea acestora totală și definitivă din corp revin colonului. Din păcate, alimentația nesănătoasă și un stil de viață dezorganizat, afectează rolul intestinului gros, determinându-l să nu mai poată elimina în parametri normali rezidurile, paraziții, gazele și toxinele din interiorul său.

În timp ce constipația este primul semn de îmbolnăvire a colonului, toxinele absorbite și preluate înapoi de organism provoacă afecțiuni care își comunică starea prin erupțiile la nivelul dermei și epidermei. Potrivit tummytox.ro, „pielea este unul dintre organele care reflectă cel mai mult acumularea de toxine în sânge și țesuturi”. Orice afecțiune vizibilă pe piele, indică în primul rând faptul că organismul nu elimină în mod adecvat toxinele.

Pentru a curăța colonul și a reda sănătate și revitalitate organismului, hidrocolonoterapia este o metodă revoluționară de detoxifiere în sarcina căreia îi revine și vindecarea afecțiunilor de piele. Dacă frumusețea înseamnă sănătate, atunci îngrijirea pielii trebuie să vină din interior.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page