top of page

Colonul – organ de măsurare al sănătății


Prea puțini oameni iau în serios rolul pe care îl are colonul. Dacă pentru majoritatea persoanelor, intestinul gros este un organ „urât” a cărui funcție este de a depozita și elimina rezidurile din organismul uman, perspectiva medicală asupra lui îl face „super-eroul” cu ajutorul căruia fiecare zi este o nouă zi.

Ce ne-am face dacă intestinul gros nu ar mai vrea să elimine tot surplusul de reziduri pe care corpul nostru le trimite către evacuare? Cu siguranță, lipsa unui tranzit optim de curățare ar favoriza nașterea unor toxine și paraziți care, nu doar că vor afecta colonul, dar, în timp, absorbite înapoi de către organism, acestea sunt vinovate pentru o serie de boli care vizează aproape întreg corpul.

Tocmai de aceea, de fiecare dată când vrem să ne măsurăm gradul de sănătate, primul gând trebuie să se îndrepte către o curățare corectă a organului care poate fi ori prietenul, ori dușmanul nostru. Depinde de noi.

Reprezentând sistemul de canalizare al organismului, interesul nostru pentru curățarea colonului trebuie să fie unul major. Uneori, chiar dacă nu ne confruntăm cu simptomele unui colon iritabil, îndepărtarea mucoidei și a toxinelor trebuie să fie una dintre responsabilitățile oricărei ființe care înțelege că pentru o floră intestinală optimă, o imunitate puternică, nivel ridicat de energie și accelerarea procesului de revigorare a întregului organism, colonul este organul de măsurare al sănătății noastre.

Potrivit ultimelor statistici, din totalul factorilor care stau la baza îmbolnăvirii, 90% îi reprezintă un colon murdar. Deși sună „respingător”, realitatea medicală face cunoscut faptul că în pereții colonului se depozitează deșeuri și ouă de paraziți sub formă de mucus întărit precum o tencuială, amestecat cu materii fecale. Rezultatul? O placă mucoidă lipită de pliurile colonului, cu care trăim ani de zile. „Fiind extrem de acide, reziduurile penetrează peretele colonic iar toxinele se resorb în sânge, limgă, umori și spații interstițiale. Practic, funcția intestinului gros este răsturnată; deșeurile nu se mai elimină în totalitate ci infestează sângele și degradează funcțiile interne. De a lungul anilor, se pot depozita în intestine 2,5-18 kg de materie parțial digerată, reziduuri metabolice, resturi de medicamente și alte chimicale toxice ingerate odată cu alimentele, prin piele, respirație, de la produse cosmetice și produse de curățenie (detergenți, șampoane, vopsea de păr etc). Eliminarea lor se face în regim de preaplin, spațiul liber din colon având uneori diametrul unui creion. Această eroare funcțională ne îndepărtează de sănătate încet dar sigur” explică dr Virginia Faur.

La recomandarea specialiștilor, oamenii trebuie să fie conștienți că la fel de importantă precum curățarea exteriorului pentru a obține un efect de imagine plăcut, este și curățarea colonului în vederea asigurării că beneficiem de trupuri sănătoase.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page