top of page

Donald Trump nu se poate abține să își dea cu părerea despre Brexit. Liderul de la Casa Albă crede c


Faptul că președintele Statelor Unite ale Americii are o personalitate controversată prin prisma discursului și comportamentului său public, nu mai este o noutate. Încă din timpul campaniei sale electorale, fosta vedetă de televiziune și multi-milionarul Donald Trump a dovedit că nu se teme să își dea cu părerea chiar și atunci când vine vorba despre subiecte extrem de sensibile. De când a preluat mandatul de cel mai puternic lider politic al planetei, lui Trump îi place să creadă că deciziile sale politice cu referire la Statele Unite sunt cele mai bune din istoria modernă a Americii, fapt care îl determină să creadă că opiniile sale depre ceea ce se întâmplă pe restul planetei, sunt la fel de verosimile.

Fiind prieten cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, liderul de la Casa Albă l-a condamnat de curând pe rivalul acestuia și anume, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corby. Astfel, președintele SUA a declarat că o eventuală victorie electorală a lui Jeremy Corbyn ar fi „rea” pentru Marea Britanie. „Corbyn ar fi atât de rău pentru țara dumneavoastră. Ar fi atât de rău, v-ar conduce într-o direcție foarte rea. V-ar conduce spre zone rele”, a declarat Donald Trump într-un interviu la postul de radio LBC moderat de Nigel Farage, liderul Partidului Brexit.

După cum era de așteptat, Donald Trump a lăudat performanțele premierului britanic în exercițiu, Boris Johnson, liderul Partidului Conservator. „Este un om extraordinar, cred că este exact omul necesar pentru aceste vremuri”, a completat Trump, lăudându-și prietenul.

La auzul criticilor aduse la adresa sa, Jeremy Corbyn l-a acuzat pe Donald Trump de ingerințe în procesul electoral în Marea Britanie pentru a-l ajuta pe Boris Johnson înaintea scrutinului parlamentar anticipat. „Donald Trump încearcă să interfereze în alegereile din Marea Britanie pentru a-l ajuta pe prietenul lui Boris Johnson să fie ales”, a reacționat Jeremy Corbyn prin Twitter.

În aceiași nuanță, în cadrul serii trecute, președintele american a avertizat că Acordul Brexit riscă să afecteze relațiile comerciale dintre Marea Britanie și SUA. „Pentru a fi onest, acest acord, unele aspecte ale ascestui acord, din cauza lor nu pot fi electuate relații comerciale. Nu putem semna un acord comercial cu Marea Britanie. Sunt anumite aspecte, suntem blocați, ceea ce ar fi ridicol”, a declarat Donald Trump, de data aceasta pentru postul de radio LBC. Conform liderului american, SUA vrea semnarea unui acord comercial bilateral cu Marea Britanie după eventuala retragere a acestei țări din Uniunea Europeană. „Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a negociat un nou acord cu Uniunea Europeană, dar tratatul nu a fost încă aprobat de Camera Comunelor. Documentul prevede menținerea provinciei britanice Irlanda de Nord în anumite mecanisme comerciale și vamale comunitare”, informează agenția națională de presă, Mediafax.

Ieri, 31 octombrie a fost data la care Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord trebuiau să părăsească Uniunea Europeană. Din păcate pentru planurile lui Boris Johnson, Parlamentul de la Londra l-a forțat pe acesta să ceară oficial amânarea Brexitului până pe data de 31 ianuarie 2020. Din acest punct de vedere, premierul britanic a declarat în cursul zilei de ieri că este „incredibil de frustrat”. „Desigur, sunt incredibil de frustrat că nu vom putea să realizăm astăzi Brexitul, dar să nu avem îndoieli în legătură cu ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Boris Johnson, în cadrul unei vizite de campanie la un spital, înainte de alegerile anticipate programate pe data de 12 decembrie. Conform premierului britanic, eșecul amânării ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar este din cauza membrilor Camerei Comunelor are nu au reușit să ratifice acordul negociat de Guvernul său cu UE. „Brexitul a fost mandatul din partea poporului – au vitat cu o majoritate destul de substanțială pentru a realiza asta, iar Parlamentul pur și simplu le-a stat în cale”, a afirmat liderul britanic.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page