top of page

Incertitudinile Brexitului au sărăcit Marea Britanie în medie cu 1.000 de euro de persoană


Lucrurile par mai calme de data această în tabăra britanicilor, după ce liderii europeni le-au întins o mână de ajutor și le-a mai acordat o șansă prin ultima amânare a deciziei de ieșire sau rămânere în Uniunea Europeană. Până la data de 31 octombrie, Guvernul Theresa May și membrii Camerei Comunelor trebuie să negocieze de comun acord o înțelegere care să prevadă criteriile de despărțire dintre Regatul Unit și blocul comunitar, după ce, acordul propus de May și negociat cu UE a fost respins de trei ori de Parlamentul de la Londra.

În timp ce liderii de la Bruxelles încă mai au speranțe că Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord se vor răzgândi asupra ideeii de separare, britanicii fac tot posibilul ca Brexitul să aibă loc înainte de începutul lunii iulie. În toată această goană după propriile interese, cetățenii britanicii au căzut victime. Incertitudinile Brexitului au sărăcit fiecare locuitor al Regatului Unit cu o sumă de aproximativ 1.000 de euro. Mai precis, potrivit specialiștilor financiari, multiplele îndoieli legate de Brexit, au costat economia Marii Britanii aproape 77 de miliarde de euro.

Nu se știe cu exactitate dacă o atitudine mai determinată și decizii gata luate, ar fi ajutat mai mult Marea Britanie din punct de vedere financiar, însă, ce-i drept, neînțelegerile dintre Guvernul și Parlamentul de la Londra asupra unui acord de Brexit au lansat mai multe efecte negative în lanț, printre care: scăderea lirei, creșterea inflației, o erodare masivă a puterii de consum și o scădere a exporturilor. Potrivit raportului S&P la nivel global, toți acești indicatori au condus la o reducere a PIB-ului cu 3%.

În concluzie, realitatea arată extrem de îngrijorător pentru britanici care se află în prezent la marginea unei noi recensiuni. Conform celor mai recente date statistice făcute publice, din cauza incertitudinii legate de Brexit, anula cesta, avansule conomic al Marii Britanii ar putea stagna. „Pierderea de aproape 77 de miliarde de euro din economia Regatului înseamnă că țara este mai săracă în medie cu peste o mie de euro de persoană, decât ar fi fost în cazul în care votul pentru Brexit nu ar fi avut loc” informează digi24.ro.

Din păcate situația de acum nu arată îmbunătățiri prea curând, având în vedere că discuțiile cu privire la Brexit rămân destul de aprinse în tabăra britanicilor. În timp ce Theresa May exclude varianta unui Brexit fără acord dar și a supunerii la vot pentru a patra oară acordul deja respins de către membrii Camerei Comunelor, opoziția trage speranțe că poate obține fie un nou referendum cu privire la apartenența Marii Britanii la UE, fie anularea Brexitului. Totodată, nu doar negocierile pentru Brexit sunt prezente în agenda de zi cu zi a britanicilor ci și alegerile euro-parlamentare la care Marea Britanie este forțată să participe în calitate de membru al Uniunii Europene. În această luptă, Nigel Farage pare să conducă detașat preferințele de vot ale britanicilor, după ce și-a creat un Partid numit pur și simplu „Brexit”.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page