top of page

Donald Trump este de părere că lucrează mai multe ore decât aproape orice alt președinte al Statelor

Programul unui președinte este de regulă unul foarte încărcat, însă în cazul celui mai puternic om de pe pământ, agenda trebuie să fie una extenuantă. Deși se știe că în fiecare țară, Guvernul este cel care are cele mai multe responsabilități, președintele fiind mai degrabă o figură reprezentativă a statului, de când și-a preluat mandatul, președintele american, Donald Trump lucrează la foc continuu; preocupat cu o lista lungă de probleme ale superputerii mondiale, liderul de la Casa Albă simte nevoia să petreacă și mai mult timp în folosul cetățenilor. De altă parte, interesul acestuia pentru așa zisele probleme ale americanilor este extrem de criticat atât de proprii oameni cât și de opinia publică internațională care, consideră că nu tot ce și-a trecut Trump în listă are relevanță. Spre exemplu, retragerea SUA din Acordul climatic de la Paris, Acordul nuclear cu Iranul, Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare cu Rusia, Consiliul ONU pentru drepturile omului, mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim sau construirea zidului de 2 m de la granița cu Mexicul sunt văzute ca obiective greu de înțeles de proprii cetățeni.

Considerând că scrie istorie, Donald Trump este convins că timpul pe care îl investește în deciziile sale politice va schimba Statele Unite în bine. Numai că, potrivit site-ului Axios, se pare că 60% din programul de lucru al președintelui american, numit și «timp executiv» coincide cu timpul în care Trump scrie pe Twitter.

Imediat după publicarea programului personal pe trei luni al liderului de la Casa Albă, etica muncii președintelui american a devenit subiect de discuție la Washington. Informațiile publicate de curând de Axios au scos la suprafață faptul că Trumo și-a petrecut majoritatea programului său de lucru, în «timp executiv». Acest termen a fost creat de către John Kelly, fostul șef al cancelariei prezidențiale pentru a desemna o perioadă de timp nestructurată, însă această noțiune este acuzată că lasă loc multor interpretări.

Deranjat de discuțiile care s-au aprins pe tema eticii muncii sale, Trump a reacționat imediat, postând un mesaj pe Twitter. «Mass-media a reușit să obțină programul meu de lucru, ceva foarte ușor de făcut, dar ar fi trebuit să fie un subiect relatat în mod pozitiv, nu negativ. Când se folosește termenul de timp executiv, în general lucrez, nu mă relaxez. De fapt, probabil lucrez mai multe ore decât aproape orice alt președinte anterior. Adevărul este că, atunci când am preluat funcția de președinte, țara noastră era un dezastru. Forțe militare epuizate, războaie nesfârșite, un potențial război cu Coreea de Nord, impozite ridicate & prea multe reglementări, probleme la frontieră, cu imigrația și în domeniul sănătății & multe altele. Nu am avut de ales decât să muncesc foarte mult!», a afirmat președintele american.

Încercând să țină pasul cu o zi de lucru din viața celui mai puternic om de pe pământ, Evenimentul Zilei informează că «luni, ca și pentru majoritatea zilelor de săptămana trecută, programul oficial al Președintelui SUA a conținut doar două linii. La ora 11:45, președintele a participat la briefingul serviciilor de informații și la ora 12:45 a luat masa de prânz cu vicepreședintele și cam atat».

În apărarea președintelui american, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders a răspuns speculațiilor printr-o explicație; «Președintele Trump are un stil de a conduce diferit față de predecesorii săi, iar rezultatele vorbesc de la sine. În timp ce își petrece o mare parte din ziua sa în întâlnirile, evenimentele și apelurile programate, ne permitem un mediu mai creativ care l-a ajutat să-l transformăm în cel mai productiv președinte din istoria modernă. Președintele Trump a declanșat o economie în plină expansiune cu impozite mai mici și salarii mai mari, a stabilit Statele Unite ca fiind primul producător de petrol și gaze din lume, a remodelat sistemul nostru judiciar, ne-a reconstruit armată și a renegociat tranzacții comerciale mai bune, nu a fost niciodată mai puternică decât este astăzi sub conducerea președintelui Trump. Președintele își petrece dimineața în resedință, se uită la televizor, citește ziarele și răspunde la ceea ce vede și citește telefonând membrilor Congresului, prietenilor, funcționarilor administrației și consilierilor informali», a punctat Sarah Sanders.

Această explicație i-a pus mult pe gânduri pe cetățenii americani care par să nu fie convinși de faptul că orele de muncă nu mai contează dacă Trump se dovedește a fi extrem de eficient în doar câteva ore pe zi. În opinia majorității, președintele american prăpădește timpul adevăratelor probleme fiind mai mult preocupat de mass media și ce se scrie despre el.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page