top of page

Viktor Orban promite nicio taxă pentru familiile cu patru sau mai mulți copii

Blamat de liderii de la Bruxelles pentru politica sa extremistă și îndreptată împotriva străinilor și a migrației, premierul Ungariei, Viktor Orban caută din răspunderi să fie cel puțin pe placul propriilor cetățeni. Ducând o campanie grea de denigrare a fenomenului de deschidere față de noutatea inspirată de Statele Unite ale Americii și a Uniunii Europene, Orban vrea să se remarce în cadrul blocului comunitar ca fiind un adept al politicii radicale pe care o admiră la președintele rus, Vladimir Putin. Marea problemă a premierului ungar rămâne protejarea propriilor cetățeni și a națiunii pe care o conduce și pentru a se asigura că deciziile sale politice nu vor afecta poporul, acesta a dat asigurări săptămâna aceasta că știe încotro merge cu ideile sale.

În timp ce Germania sprijină fenomenul migrației fiind un stat care a primit și continuă să primească imigranți pentru a putea acoperi lipsa forței de muncă de pe teritoriul său, Ungaria știe cum să evite această situație. Pentru Viktor Orban, soluția de a nu cădea în această criză socială este aceea de a stimula creșterea natalității. Astfel, la începutul acestei săptămâni, premierul ungar a anunțat public că femeile din Ungaria care au patru sau mai mulți copii, nu vor mai plăti taxe pe venit. Exact ca pe timpul regimului comunist din România, Orban caută să promoveze această strategie de a crește rata natalități asigurându-se că avantajele acestei legi se vor răsfrânge asupra societății ungare.

În opinia lui Viktor Orban familiile care au mai mulți copii reprezintă o opțiune prioritară față de familiile de imigranți. „În toată Europa sunt din ce în ce mai puţin copii, iar răspunsul din partea occidentului este migraţia. În loc de numere, vrem copii unguri. Pentru noi, imigraţia înseamnă că ne predăm” și-a întărit oficialul poziția față de fenomenul migrației. Conform agenției naționale de presă, Mediafax, printre măsurile pe care Orban pe pregătește pentru a susține creșterea natalității se numără „extinderea unui program de credit pentru familiile cu cel puţin doi copii, pentru a îi ajuta în cumpărarea unei case, subvenţii pentru achiziţionarea unui automobil şi anularea impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puţin patru copii”.

În același timp, femeile sub 40 de ani care se căsătoresc pentru prima dată, vor avea dreptul la un împrumut de 10 milioane de forinți (echivalentul a 31.000 de euro). La al doilea copil, o treime din această datorie le va fi anulată; Însă când acestea vor naște pe cel de-al treilea copil, creditul va fi considerat rambursat.

Deși problema principală a premierului Ungariei este cea legată de migrație, Orban a declarat că principalul scop politic din mandatul actual este să se ocupe intens de situația demografică. Dând impresia că strategia propusă de acesta vizează exclusive creșterea natalității în țara pe care o conduce, involuntar, Orban se asigură națiunea sa nu va fi înlocuită de diferite naționalități străine.

Poziția premierului ungar adoptând o copie a politicii Rusiei este aspru criticată de către americani care consideră că Orban este parcă prea apropiat de Bejing și Moscova. Cu toate că liderul de la Budapesta a transmis săptămâna trecută că vrea ca țara sa să fie neutră ca Austria, Statele Unite ale Americii consideră că este evidentă admirația pe care Orban o are față de cele două regime. Membră a NATO, Ungaria se simte oarecum deranjată de presiunile americanilor menite ca toate statele membre să diminueze influența Rusiei și a Chinei.

Potrivit stiripesurse.ro, în ultima perioadă „Statele Unite au încercat să convingă ceilalți membri NATO să facă pași mai importanți în contracararea spionajului cibernetic chinez. Washingtonul a mai încercat în ultimele luni să obțină sprijinul partenerilor din alianță pentru o susținere mai consistentă a Ucrainei în confruntarea cu Federația Rusă. Premierul Viktor Orban s-a opus ambelor demersuri. Asemenea altor lideri europeni, el i-a chemat pe chinezi să investează în infrastructura de internet a Ungariei” fapt care nu a picat tocmai bine americanilor.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page