top of page

Perfecțiunea japonezilor, impune Toyota ca brandul numărul 1 de mașini

Corporația Toyota Motor (cunoscută și sub abrevierea TMC) este o companie multinațională producătoare de automobile, camioane și autobuze cu roboți. Fondată de Kiichiro Toyoda, în anul 1937, în capitala Japoniei, fabrica a devenit un adevărat magnat al imperiului, transformându-se rapid în brandul care reprezintă cel mai mare producător de automobile din lume, concurând cu rivalii americani Nissan Motors și Honda Motor.

Cu un număr de 316.121 angajați, datele financiare arată că Toyota are un profit net de 49 miliarde de dolari.

Deși reputația sa mondială îi revine industriei automobilelor, Toyota activează și în consultanța serviciilor financiare prin filiala sa Toyota Financial Services, industria textilă și mașini de cusut electrice ce sunt vândute în întreaga lume (și în ultimele două domeni amintite, deviza inovației rămâne cea mai bună strategie de atac a pieței; războiele de țesut produse fiind complet computerizate). Astăzi, Toyota beneficiază de o cotă de piață extreme de importantă pe piața din SUA, Europa și Africa; în timp ce pe piața din Australia este lider. Fiind o multinațională cu sedii în diferite țări, Toyota deține și fabrici de producție sau asamblate pe teritoriul întregului glob (Japonia, SUA, Australia, Polonia, Indonezia, Marea Britanie, Turcia, Africa de Sud, Brazilia, Franța, India, Pakistan, Republica Cehă, Argentina, Malaezia, Mexic, China, Tailanda și Venezuela.

Ghidându-se după aceste aspecte, conceptul Toyota prinde noțiunea unei imagini care dovedește ce fel de brand este. În fapt, declarația de misiune și viziunea companiei reprezintă cea mai de încredere traiectorie către succes. Înființată în 1937, Toyota a devenit una dintre cele cele mai cunoscute firme globale. Această popularitate de care se bucură în prezent, demască însuși principiile după care compania se orientează, și anume, inovația și nevoile cliențile adunate împreună. Ca și în cazul tuturor celorlalte branduri mondiale, declarația misiunii reflectă strategiile și obiectivele stabilite pe termen lung în afacere. Păstrându-și cu succes poziția de cel mai de prestigiu producător de automobile din lume, compania își face publică vizunea pentru ca întregul public interesat să poată beneficia de un parteneriat al acesteia.

Toyota consideră întotdeauna preferințele și așteptările clinților, fără nicio îndoială, bazate pe trendurile și cercetăriile pieței. Misiunea și obiectivele brandului empatizează strâns cu calitatea produselor, siguranța și satisfacția clientului. După cum s-a putut remarca, educația resurselor umane ale companiei este accentuat îmbunătățită tocmai pentru a se asigura că la baza oricărui produs Toyota există calitatea unei înțelegeri de management, direcționat către strategii și atingerea obiectivelor. Confirmând appeall-ul pentru tehnologie, compania folosește inovația ca instrument sigur pentru a atinge calitatea scontată, satisfacția clienților și responsabilitatea socială corporativă. Sloganul companiei Toyota „Moving forword” (mergând înainte) denotă toate aspirațiile brandului, asimilate cu viziunea și misiunea sa. Brandul nu se vrea a fi o companie care stagnează ci una care îndrăznește să aibă curajul de a face pași siguri către viitor. Această dorință transportă clientul către o latură pe care psihologii o numesc transă indusă prin iluzia unei hipnoze a fericirii. Astfel, furnizând acest mesaj publicului larg, Toyota se recomandă a fi un trend setter; iar oamenii secolului XXI vânează trenduri.

Deviza garanției siguranței Toyota este: „cu noi ești pe mâini bune”. Definindu-se ca o companie prieten, care știe îngrijorările și provocările pe care clientul său le poate experimenta, compania japoneză se responsabilizează să aibă grijă de protecția acestuia; „Viața este o călătorie lungă, surprinzătoare și minunată iar Toyota vrea să se asigure că va rămâne așa oferindu-ți o mulțime de experiențe în care ești în siguranță. Decenii întregi de familiarizare cu automobilele și cercetare completă în acest domeniu fac ca fiecare model Toyota să fie un prieten de încredere atunci când ai nevoie de el cel mai mult și chiar și atunci când crezi că nu ai. Cunoscând care sunt acele trei abilități pe care șoferii se bazează instinctive adesea când sunt la volan (recunoaștere, judecată și manevrare), compania Toyota produce automobile care să le asigure clienților cele mai mici șanse de a experimenta vreodată o situație neplăcută. Aceste „ajutoare” (asistența la frânare, ABS, controlul tracțiunii, sistemul pre-coliziune, alerta de depășire bandă, asistența rutieră și faza lungă automată) au rolul de a scoate total din lista posibilităților, orice accident rutier; creându-se astfel, un mediu de conducere sigur pentru toată lumea.

Dorind să nu lase vreo urmă de îndoială asupra profesionalismului său, Toyota a sesizat câteva probleme legate de accelerația a 16 milioane de vehicule vândute majoritatea pe piața americană, fapt pentru care a acționat imediat, rechemându-le de pe piață. Remedierea acestor probleme tehnice din 2009, a conferit un plus de încredere și valoare (deși inițial, această informație a creat un scandal ce a tras compania în tribunal la multe procese).

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page