top of page

Moda, noul stil de viață

Fetele iubesc moda! Aceasta declarație nu mai este doar o simplă afirmație care asigură că fetele vor fi întotdeauna pasionate de haine și de modul în care pot fi amestecate. Este o regulă. O regulă care se aplică chiar și acelor fete care sunt timide sau neinteresate de ce gândesc ceilalți despre ele. De ani de zile, ca orice alt element exterior de a construi sens și sentimente bune, moda a făcut femeile mai frumoase și concentrate pe imaginea lor. Astăzi, nu numai fetele iubesc moda. Evoluția modului de a se îmbrăca și de a purta, reușește să atragă atenția și băieților, copiilor, părinților sau bunicilor. În 2019 putem vorbi deja despre moda pentru animale, mobilă, gadget-uri etc. Astăzi, totul este modă, ceea ce este logic, dacă acceptăm că frumusețea înseamnă modă.

În întreaga lume, oamenii își văd viața mult mai bine atunci când se referă la modul în care arată. Arătând mai bine înseamnă să te simți mai bine. Și toată lumea are drept scop să facă orice pentru a se simți mai bine. Londra, Parisul, Roma, Madrid, Berlin, București, Oslo etc. sunt capitale europene unde zilnic pe stradă, se pot întâlni oameni interesați de modă. Privind în perspectivă, ne confruntăm cu o planetă plină de dorința de a încerca ceva nou și de a fi conștienți de faptul că ei sunt actualizați cu cele mai noi tendințe în mode. Este vorba despre haine sau imagine? Era vorba despre materiale, apoi a devenit totul despre imaginea pe care oamenii voiau să o arate. Astăzi, moda este despre modul în care oamenii se simt.

În zilele noastre, moda nu înseamnă copierea identității cuiva sau a face ceva pentru a fi altcineva decât suntem; moda este principiul tuturor celor care cred că există ceva care ne poate arăta modul nostru de a fi, de a gândi sau de a acționa. Moda înseamnă a fi curată, sănătoasă și frumoasă. Mai mult decât atât, înseamnă a fi puternic, a vă proteja ideile, a fi invincibil, a fi fericit sau cu speranță. Ea este despre mintea și sufletul nostru.

Moda a început peste tot în lume. Din China până în Hawaii sau Helsinki până la Cape Town, există motive să vorbim despre modă. Chiar dacă ne referim la diferite culturi, discuții istorice, partea de vest a planetei se schimbă mereu și este pregătită să urmeze tendințele, în timp ce partea estică nu s/a schimbat de peste o mie de ani (Japonia, China, Coreea) și este probabil explicată de faptul că aici, cultura asiatică se bazează mai mult pe tradiții și o gândire conservatoare.

Istoricii explică faptul că începutul din Europa al schimbării continue și din ce în ce mai rapide a stilurilor de îmbrăcăminte a avut loc undeva în jurul secolului al XIV-lea, când pentru femeil și bărbați, îmbrăcarea și înfrumusețarea părului au devenit la fel de complexe. Renașterea este o dovadă a eleganței și a senzualității, după decenii de „îmbrăcăminte de țară”, constând din pantaloni obișnuiți și cămăși pentru bărbați și fuste prea largi, cu cămăși albe pentru femei.

Anii au trecut și apoi clasele sociale s-au deosebit atât de mult încât nu am mai putut vorbi despre clasa de mijloc, ci doar despre cei bogați sau săraci. Cursurile de modă ne învață că de obicei, oamenii bogați au condus tendințele modei și au crescut dorința de a le fi urmat exemplul. Secolul al XVI-lea a fost despre domnii germani și italieni și despre diferitele lor rase. Apoi, toate schimbările s-au referit nu numai la textile, mărimi și culori, ci și la tăierea unei haine de gentleman și a lungimii vestei sale sau a modelului la care a fost tăiat rochia unei doamne;

Astăzi, lumea are patru capitale de modă: Paris, Milano, Londra și New York. Acest fapt reprezintă faptul că aceste patru mari orașe găzduiesc cele mai mari companii de modă și sunt binecunoscute ca sedii ale influenței principale majore la nivel mondial. Aici sunt organizate săptămânile de modă în care toți noii sau faimoșii designeri își expun noua colecție în fața unui public imens. Dintre toate capitalele și designerii săi, Coco Chanel și Yves Saint-Laurent au păstrat Parisul ca cel mai urmărit centru de modă. Astăzi, partea de vest a lumii este ea însăși o declarație de modă deoarece aici, oamenii sunt liberi să cumpere și să poarte orice vor. Atunci când au un statut cultural ridicat, încep să poarte haine noi sau diferite și aceasta este o tendință de început a tendinței de modă. În zilele noastre, moda poate varia atât de mult într-o societate în funcție de vârstă, clasă socială, generație, ocupație și locuri. Societățile noastre sunt atât de legate de ceea ce se întâmplă în modă încât chiar și bătrânii se îmbracă în funcție de noile tendințe. Și în acest fel, termenul de victimă de modă (sau fashionistă) a luat naștere. Revenind la asiatici, putem spune că încă nu sunt cei mai la modă oameni din lume, dar undeva, tendințele americanilor și-au atras atenția și astfel, unii dintre cei mai tineri încearcă să țină pasul cu moda. Important însă este faptul că Asia furnizează textile pentru restul lumii și, uneori, designeri celebri își trimit desenele pentru a fi cusute în China, India sau Pakistan.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page