top of page

Siguranța planetei depinde de dialogul dintre Rusia și Statele Unite ale Americii


În timp ce SUA rămâne în momentul de față superputerea mondială, reputație câștigată în urma influenței extraordinare pe care o are în domenii precum economia, politica, armata, tehnologia și stilul de viață/cultura, Rusia trăiește cu eticheta pusă de mass media controlată la nivel internațional de evreii americani, conform cărora, rușii sunt inamicii numărul 1 a siguranței planetei. Născută înainte de Războiul Rece, ura dintre cele două țări pare să nu se fi stins nici după 1990. Dimpotrivă, pentru orice rău petrecut sub soaare, americanii îndreaptă degetul spre Moscova, în timp ce președintele Vladimir Putin continuă să își apere teoria potrivit căreia, americanii sunt stăpânii manipulării la nivel mondial, atrăgându-și un public hipnotizat de visul american și acum, de supunerea față de gadgeturile din tehnologie asupra cărora aceștia au control.

Cu toate că este greu de dovedit cine este cel care are dreptate și cine se face vinovat de adevăratele probleme cu efecte catastrofale pentru omenire, teorii precum setea de putere a SUA pentru petrol, invaziile în țările arabe militând pentru o așa zisă pace după ce provoacă intenționat dar mascat o criză la nivelul acestora, spionarea pe care CIA-ul o face prin rețele de socializare precum Facebook dar și manipularea opiniei publice controlând fluxul și conținutul de informații transmise de influentele trusturi media americane, sunt doar câteva exemple cu care Rusia încearcă de ani buni să demaște faptul că Terra este condusă de un așa zis „lup în pază la oi”. Reușind să câștige mai mulți adepți ai ideilor sale, americanii au reușit în aceeași luptă, să convingă o parte importantă de cetățeni ai lumii, că Rusia are mereu interese ascunse, caută să se extindă luând cu forța teritoriile vecine, se aliază cu cele mai controversate și periculoase țări iar caracterul malefic al președintelui Vladimir Putin duce cu gândul la caracteristicile anticristului, descrise în Biblie.

În timp ce oamenii se aliază de o parte sau de alta a acestei competiții, câștigând influența țării promovate cel mai des în mediul online, a cinematografelor care hipnotizează prin scenarii de Hollywood și a trusturilor media cu cel mai mare impact în cancan, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, crede că lipsa dialogului între Moscova și Washington, privind problemele importante, va duce la intensificarea tensiunilor.

Cu toate că la nivel mondial, lista superputerilor include Canada, China, Germania, Japonia, Iran, Franța sau Marea Britanie, planeta este conștientă că cel mai mare risc de conflict îl reprezintă relația dintre Rusia și Statele Unite ale Americii. Cunoscute ca fiind rivale încă de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, cele două țări continuă să se acuze reciproc de strategii malefice ale căror victime sunt hipnotizate să creadă că dușmanul este în fapt, eroul care îi protejează. Fabricând știri una despre cealaltă, Rusia și Statele Unite ale Americii par să aibă mereu motive care să le întrețină setea de a iniția mereu jigniri și acuzații care jonglează cu opinia publică.

Astăzi, celor două tabere li s-au alăturat și mai mulți parteneri care fac această competiție, una și mai provocantă. În timp ce Statele Unite ale Americii este susținută de Uniunea Europeană, Brazilia și de Israel, Rusia primește acreditarea țărilor arabe, precum Siria și Iran, a Venezuelei, Coreei de Nord, Turciei sau Chinei. Evident, cum era de așteptat, mass media americană lucrează la foc continuu să discrediteze pe toți aliații președintelui Vladimir Putin răspândind în același timp și mai mult impact asupra mentalității propriilor supuși.

Văzută ca ecuația cu cel mai ridicat risc de amenințare la adresa securității mondiale, relația și modul de dialogare dintre Rusia și SUA sunt în opinia multor lideri politici, unul dintre cei mai importanți factori în menținerea păcii la nivel internațional. Surprinzător, chiar purtătorul de cuvânt al Kremlinului este de părere că dialogul dintre cele două țări bazat pe o agendă care cuprinde interesele ambelor țări, dar și a intereselor statelor aliate din Europa și Asia de Sud-Est este unul impetuos necesar. „Cu cât aceste subiecte nu vor fi discutate, cu atât se vor intensifica tensiunile”, a declarat Dmitri Peskov. Tot în opinia acestuia, nu Rusia este cea care trebuie să inițieze o discușie între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, deoarece, președintele american a decis să anuleze întâlnirea care fusese deja organizată între cei doi. „Suntem o ţară care are răbdare. Desigur, vom aştepta condiţiile necesare ca preşedintele să se răzgândească din nou”, a adăugat Peskov.

Potrivit Mediafax, „Donald Trump a confirmat joi după-amiază că nu se va întâlni cu Vladimir Putin la summitul G20 din Argentina, din cauza incidentului ruso-ucrainean din Marea Neagră, când ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor”. Rusia în schimb, se apără și amintește că cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul provinciei Crimeea, anexată Rusiei în 2014.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page