Succesul din spatele emoțiilor - lecția celor mai răsunătoare profituri -

În drumul său spre a descoperi lumea, naufragiații purtau cu sine valori, parte dintr-o cultură pe care avea să o injecteze la destinație, națiunilor de la care mai apoi lua produse importându-le acasă. Procesul de vânzare a crescut spectaculos odată cu deschiderea omului către influențele celorlalte culturi. Dacă la început originea lor reprezenta elementul cheie care făcea diferența dintre un produs sau un altul, ulterior, lărgirea pieței afacerilor și apogeul revoluției tehnologice a transformat domeniul vânzării într-un spectacol la baza căruia stau astăzi cunoștințe sociologice, psihologice, economice, comunicaționale și artistice.

Intuind faptul că succesul vine din exprimarea unicității produsului sau serviciului furnizat, cel puțin la nivelul de percepție al consumatorului, producătorii au născut idei în spatele bunurilor de consum asociindu-și marfa cu o promisiune. Mai bun, mai rapid, mai economic, mai sigur, mai curat etc., sunt treptele pe care fiecare companie producătoare și-a ales un loc și a decis să lupte împotriva concurenței având grijă ca publicul să fie convins că nu există nimeni mai potrivit pentru a beneficia de ultima decizie. În timp ce garanțiile s-au transformat repede într-o tehnică de accelerare a captării atenției consumatorului, o altă diferențiere a fost nevoită să separe amalgamul de mărci care, în 1960 păreau că reprezintă ghidul omenirii către modernitate.

Invenția internetului și suprema relevație de a construi dispozitive inteligente ușor de purtat au transformat planeta într-o altă lume, comparativ cu epocile trecute. Procesul comunicării a resimțit imediat îmbunătățiri, atunci când, cu ajutorul calculatoarelor, faxurilor și telefoanelor, fiecare domeniu avea să își desfășoare întreaga activitate cu ajutorul acestora. Influența stilului de viață, a culturii, inovației, puterii armate, economice și politice a transformat Statele Unite ale Americii în superputere mondială, oferindu-i astfel cale liberă către toate celelalte societăți ale lumii. Dacă procesul globalizării a e