top of page

„Rusia este interesată într-o Uniune Europeană stabilă”


Nu este de mirare că în toate teoriile conspiraționale care au ca punct central americanii și setea lor de petrol în vederea prelucrării acestuia și folosirii lui ca materie primă de alimentare a Statelor Unite ale Americii în ținta sa de a deveni super-puterea globală, rușii sunt cei vinovați de toate manevrele suspecte. Iată că nu a durat mult și această obișnuită deprindere s-a extins până și în Europa.

Confruntată cu cea mai mare criză umanitară de după cel de-al Doilea Război Mondial, Uniunea Europeană s-a trezit sufocată cu un număr extraordinar de extra-comunitari, veniți în Europa cu scopul de a-și oferi o viață mai bună. Mulți dintre străini vin ca migranți dar la destinație, solicită cereri de azil pentru a se încadra în secțiunea refugiați, motivându-și cererea prin exemplificarea violențelor, conflictelor militare și persecuțiilor la care au fost supuși în țările natale, fiind astfel forțați să plece. Deși Rusia nu face parte din Uniunea Europeană, iar maldărul de extra-comunitari țintesc țările blocului comunitar în numele căruia însăși Cancelarul german, Angela Merkel și-a lansat invitația cu brațele deschise, Vladimir Putin poate respira ușurat fiind aparte de această criză nemaiîntâlnită.

Cu toate că liderii de la Bruxelles abia mai fac față presiunilor și cerințelor extraordinare ale statelor membre de a soluționa problema străinilor care le-au invatat teritoriile și cărora, conform politicii Uniunii, trebuie să le ofere ajutor, UE consideră că solidaritatea rămâne în continuare singura opțiune. De la declanșarea acestei crize și până astăzi, mai multe state membre și-au arătat frustrarea la adresa politicii privind migrația și au început treptat dar sigur să se răzvrătească deciziilor de la Bruxelles, decizând de unele singure propria salvare.

Ajunsă într-o situație fără precedent, Uniunea Europeană riscă să se destrame dacă nu gestionează rapid și inteligent problema migrației. Această situație care pune alianța politico-economică într-o menghină aflată în mișcare, ar reprezenta un rezultat favorabil așteptărilor Rusiei, menționează însuși președintele Franței, Emmanuel Macron. Responsabil împreună cu Germania, de salvarea Uniunii Europene, Macron a ținut să declare că această criză prin care trece blocul comunitar și efectele sale asupra acestuia îi sunt favorabile Rusiei care, în ideea președintelui, se bucură de răul altuia. Totuși, Kremlinul ține să dezmintă această intenție transmițând că Rusia este interesată de o Uniune Europeană stabilă.

În contextul unei planete ale cărei state sunt în plină competiție pentru a-și asigura nu doar o poziție favorabilă de protecție împotriva oricăror factori de risc și amenințări, dar și o poziție care să le permită dezvoltarea și obținerea locului fruntaș în clasamentul țărilor super-puteri mondiale, este lesne de înțeles că situațiile îngrijorătoare prin care trec unele state sunt un punct avans pentru cele care țintesc să le depășească. Deși o lume perfectă ar fi cea în cadrul căreia oamenii trebuie să dorească binele tuturor, iar statele lumii să se ajute între ele pentru a păstra această planetă curată, sigură și eficientă pentru viețile tuturor generațiilor care vin și pleacă, puterea crește setea de putere iar acest fapt îi determină pe liderii mondiali să își dorească răul celorlalți concurenți și să beneficieze de problemele cu care aceștia se confruntă.

Chiar dacă nimeni nu vociferează această intenție, este evident că lumea în care trăim este afectată exclusiv de această atitudine. În plus, bazându-se exact pe aceasta, președintele Franței, Emmanuel Macron crede că Rusiei „îi pică bine” faptul că Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai mare criză umanitară de după cel de-al Doilea Război Mondial, fapt care riscă să destrame blocul comunitar. Mai mult, acesta a ținut să declare public că omologul său rus, Vladimir Putin vrea să dezmembreze UE, fapt care arată o intenție malefică mai rea decât a profita de pe urma problemelor din cadrul Uniunii.

În replică la auzul acestei declarați, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a transmis că Rusia este interesată într-o Uniune Europeană stabilă și nicidecum, nu intenționează să o dezmembreze sau să se bucure de problemele cu care se confruntă aceasta. „Rusia continuă să îşi intensifice relaţiile bilaterale cu membrii acestei uniuni. Din moment ce Uniunea Europeană este principalul partener comercial şi economic al Rusiei, urmat de China, suntem interesaţi într-o Uniune Europeană în plină dezvoltare, prosperă, previzibilă şi stabilă”, a explicat Peskov.

Potrivit agenției naționale de presă, Mediafax, „Emmanuel Macron a declarat săptămâna trecută că Uniunea Europeană are nevoie de o relaţie strategică cu Rusia şi Turcia în domeniul apărării pentru a asigura un nivel mai ridicat de stabilitate. Liderul francez mai consideră că Uniunea Europeană trebuie să îşi modernizeze relaţiile post-Război Rece cu Rusia”.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page