top of page

Coreea de Nord dă cărțile pe față: „SUA urzește un complot criminal pentru a dezlănțui un război”


După ce au fost acuzați că, utilizând puterea de influență a mass mediei pe care o controlează într-o proporție covârșitoare, americanii sunt suspecți de creare a unor propagande de denigrare a Rusiei, Siriei, Iranului și Coreei de Nord. Lucrând mai degrabă cu capacitatea sa psihologică de manipulare și influențare a opiniei publice mondiale, americanii sunt văzuți astăzi ca un posibil ingredient al celor mai dezbătute teorii conspiraționale.

Dacă Rusia rămâne în topul listei create de mijloacele de comunicare în masă conform căreia interesele parșive sunt monitorizate de către superputerea mondială a momentului, iată că sprijinul pe care Vladimir Putin îl oferă președintelui Bashar al-Assad a trasformat automat Siria într-un aliat al inamicului numărul 1. Asemănările opiniilor de părere dintre Coreea de Nord și cele două țări amintite, nu a făcut altceva decât să crească numărul victimelor propagandei americane. Astfel, liderul nord-coreean nu este mai departe de descrierile pe care americanii s-au îngrămădit să le ofere liderilor Rusiei și Siriei. Tranformând Coreea de Nord într-o amenințare nucleară fără margini, SUA a reușit să pună aproape toată opinia publică împotriva „piticului” Kim Jong-un. Clasând-o ca fiind un risc pentru securitatea mondială, Coreea de Nord s-a trezit într-o campanie de discreditare în cadrul căreia, toate mișcările îi sunt comentate și criticate.

După ce și-ar fi creat un scenariu în care președintele Donald Trump devine eroul planetei semnând un acord cu Kim Jong-un privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, americanii nu încetează să acuze liderul nord coreean că ar fi și încălcat valabilitatea semnăturii. Această mișcare duplicitară este văzută cu o lipsă din ce în ce mai mare a răbdării și tolerării asiatice, drept pentru care, ca prim pas, ziarul de stat din Coreea de Nord a decis să dea cărțile pe față acuzând SUA de urzirea unui complot criminal pentru a dezlănțui un război împotriva RPDC în timp ce „poartă un dialog cu zâmbetul pe față”. Mai mult, presa coreană se încumetă să declare că SUA desfășoară exerciții pentru a invada Phenianul.

În 2018, realitatea curentă demonstrează că arma momentului împotriva oricărei societăți nu este arma nucleară, efectele unui atac cibernetic, dezastrele naturale, migrația, terorismul, conflictele militare sau încălzirea globală, ci însăși controlul asupra mass mediei. Dependența de informație oferă posibilitatea unui lider de trust să ambaleze mesajele transmise într-atât încât datele să fie exact ceea ce vor oamenii să audă și nu neapărat adevărul. Dacă jurnalismul de astăzi este caracterizat de cancan, spectacol, instigare și defăimare pentru ca audiența să fie hrănită psihologic cu situații mai rele în ideea de a se simți mai puțin afectat de lucrurile din viața sa dar și pentru a crea dependența oamenilor de cei care se proclamă eroii cu potențial de diminuare a situațiilor nefaste, nu este de mirare că liderul suprem al celor mai importante canale de media din lume și-a căpătat imaginea unui viteaz care divulgă răul și se responsabilizează să protejeze cetățeanul.

Astfel, cunoscute ca fiind stăpâna absolută a vitezei de propagare și ambalare a informației, Statele Unite ale Americii au reușit la fel de rapid cum au făcut-o cu Rusia, Iranul și Siria, să denigreze Coreea de Nord, atribuindu-i eticheta de amenințare nucleară la adresa planetei, fapt pentru care, Kim Jong-un a devenit unul dintre inamicii de seamă, în aceeași listă cu Vladimir Putin, Bashar al-Assad, Saddam Hussein, Muammar Gaddafi sau Osama bin-Laden. Creând un scenariu conform căruia președintele american ia poziția unui erou care reușește o întrevedere cu liderul nord-coreean, semnând un acord de denuclearizare, mass media nu încetează de data aceasta să ofere motive pentru care oamenii trebuie să creadă că în Coreea de Nord încă se mai fabrică arme nucleare și astfel, Kim Jong-un trece ca fiind un mincinos ce trebuie anihilat.

Potrivit Rodong Sinmun, publicația nord-coreană consideră că „nu putem decât să luăm o notă serioasă a atitudinilor duplicitare din partea SUA, deoarece este ocupată cu pregătirea unor exerciţii secrete care implică unităţi speciale de ucidere a omului, având în acelaşi timp un dialog cu un zâmbet pe faţă”, adăugând că unităţile speciale americane au fost transportate în Filipine ca parte a unui exerciţiu de invazie. „Statele Unite ar fi în mod greşit într-o eroare dacă se gândeşte că poate intimida pe cineva printr-o diplomaţie de tunel, pe care o folosea în trecut ca armă atotputernică şi atingându-şi intenţia sinistră”, a completat acesta.

De cealaltă parte, forțele armate ale SUA din Japonia (USFJ) au declarat că nu au au niciun habar despre exercițiile menționate în rapoartele mass media din Coreea de Nord și Coreea de Sud. „În general, aeronave şi nave americane operează zilnic din Japonia în sprijinul angajamentelor noastre faţă de aliaţii şi partenerii noştri din regiune şi în interesul păcii şi securităţii regionale”, a încercat să explice colonelul John Hutcheson, directorul afacerilor publice al USFJ.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page