top of page

„Diaspora vine acasă” Mitingul de pe 10 august așteptat de români


Răbdarea românilor din țară și de pretudindeni privind comportamentul și atitudinea președintelui Camerei Deputaților la adresa legislației pe care o impune cetățenilor României, a ajuns la capăt. Furioși că liderul PSD ia decizii de protejare a corupților din serviciile publice, oamenii simt că a venit momentul să se trezească la realitatea cruntă și să iasă în străzi cu sutele de mii pentru a cere „curățarea” spațiului politic de astfel de personalități „parșive”.

Dacă primele proteste inițiate încă de la două săptămâni după ce PSD și-a instalat majoritatea membrilor în Parlamentul României au răsunat cu ecou până în țările depărtate, șirul reclamațiilor a continuat pe toată perioada iernii lui 2017, atingându-se un punct maxim în data de 5 februarie, când imaginile cu cei peste 500.000 de oameni protestând au făcut înconjurul lumii. Adoptarea OUG 13, „noaptea ca hoții” în ciuda faptului că românii s-au exprimat vehement împotriva deciziei de a ierta penalii, a reușit să crească ura cetățenilor pentru Liviu Dragnea, pe care îl acuză că manipulează și conduce din umbră atât Parlamentul cât și Guvernul României.

Descrisă ca o lovitură de grație dată românilor, Dragnea a decis la data aceea să se disculpe, schimbându-l urgent prim ministrul, Sorin Grindeanu; cu toate acestea însă, legile din România și alegerile miniștrilor au continuat să servească liderului PSD cu o supunere docilă, fapt care i-a înfuriat pe cetățenii Românii. Schimbând de mai multe ori prim-ministrul țării noastre, Dragnea a demonstrat că „taie și spânzură” tot într-o țară care încă mai resimte durerea regimului comunist și strigă cu toată puterea pentru drepturile democrației pe care și le-a câștigat în Revoluția din decembrie 1989.

Devenind dușmanul nr 1 al românilor, președintele Camerei Deputaților a simțit nevoia să își amenințe membri din toată țara cu demisia și să plătească un număr cât mai mare de oameni, oferindu-le apă, sandwich-uri și transport până în capitală, umplând Piața Victoriei în data de 10 iunie, unde a oferind celeilalte jumătăți a României imaginea unui protest de susținere a PSD la care participanții nici nu știau de ce se află acolo. Declarând că luptă împotriva așa numitului „stat paralel”, mașinăria politică PSD a simțit nevoia să mai calmeze ura românilor la adresa partidului, demonstrând oamenilor că există susținere pentru acțiunile lor. Deși lansarea siteului mitingcujapca.ro a oferit posibilitatea celor prezenți să lase mesaje anonime despre adevărul din spatele protestului, în urma cărora s-au descoperit declarații șocante („angajații Primăriei Alexandria sunt obligați să meargă la mitingul din București împotriva voinței lor. Oamenii merg de frică, pentru a nu-și pierde locul de muncă”; „Victima îmi este rudă și este consilier juridic la primăria din Zimnicea. A fost amenințată că dacă nu participă la mitingul de sâmbătă va fi dată afară. A primit termeni limită până azi la 16 să ofere un răspuns”; „Ni s-a spus că dacă nu participăm adio ajutor social. Ni s-a spus că ne dă o masă caldă și 50 de lei”, acestea fiind doar câteva dintre sutele de mesaje postate), PSD-iștii consideră că protestul a avut un succes răsunător.

Din păcate, următoarele acțiuni desfășurate de către Parlament și Guvern nu au fost deloc agreate de către români, alegând să protesteze în fel și chip împotriva „cancerului” PSD (vezi întâmplarea plăcuțelor auto de înmatriculare M*UIE PSD). Acuzându-i că adoptă un regim comunist, cetățenii României se simt persecutați de un partid politic care, prin puterea pe care a primit-o, le transformă țara într-un loc greu de supraviețuit. Sătui de „tortura” la care sunt supuși semenii săi, românii din Diaspora au decis să pună punct acestei hărțuiri politice, să lase joburile și să se întoarcă de urgență în România pentru a participa în data de 10 august la un protest de solidaritate față de lupta semenilor săi împotriva „ciumei” PSD.

Cu doar două zile înainte de marele eveniment de care Liviu Dragnea și colegii săi au început să se teamă deja, atât participanții cât și autoritățile statului sunt în toi cu pregătirile.

„Aproximativ 4 milioane de persoane au văzut acest eveniment pe Facebook. Primim semnale de la români din toate colţurile lumii, fie că vorbim de asociaţii, diverse grupuri informale sau pur şi simplu familii. Cei mai mulţi protestatari vor veni din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Elveţia şi Norvegia. Însă am primit mesaje inclusiv de la români din Japonia sau din Australia care ne-au comunicat că vor încerca să ajungă la protest“, a declarat pentru Dan-Ioan Păun, unul dintre organizatorii protestului.

Potrivit adevărul.ro, „Păun avertizează că vor veni inclusiv români cu maşini inscripţionate cu mesaje anti-PSD. La rândul lor, participanţii anunţă că s-au înarmat cu tricouri personalizate precum Diaspora vine la Bucureşti, Rezist, M*ie PSD, dar şi cu drapele tricolore. Organizatoriii anunţă că protestul care va începe vineri la orele după-amiezii va fi unul paşnic”. „Ne vom strânge în Piaţa Victoriei şi vrem să rămânem peste noapte, dacă nu pică PSD. Mulţi dintre românii din ţară, şi nu doar, vor aduce corturi ca să rămânem în faţa Guvernului. Cel mai probabil vom merge şi în faţa Parlamentului. Totul depinde de cum se vor coagula oamenii“, completează adevărul.ro cu declarația organizatorului.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page