top of page

Președintele PSD atacă PNL „formațiunea este un partid preș în fața lui Iohannis”

Acuzațiile și criticile dintre cei doi președinți (președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și președintele României, Klaus Iohannis) au atins un punct maxim, săptămâna aceasta după ce Iohannis și-a recomfirmat scăderea încrederii în Guvernul Vioricăi Dăncilă, iar Liviu Dragnea a susținut că are un document care l-ar incrimina pe șeful statului de înaltă trădare. Luptând pentru a fi cel care are ultimul cuvânt de spus, Dragnea a ținut să îl denigreze pe președintele României, după ce a punctat că afirmațiile lui Klaus Iohannis în legătură de cum ar trebui să procedeze Guvernul şi Parlamentul în problemele de politică externă denotă „o reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare”. Mai mult, președintele PSD, a adăugat și faptul că PNL este un partid preș în fața lui Iohannis.

Potrivit acestuia, „în legătură cu atribuţiile pe politică externă, Constituţia României e clară. Ea poate deranja, dar Constituţia e clară şi obligatorie. În România nu e nicio persoană care să aibă atribuţii exclusive pe politică externă a României. Atribuţii are preşedintele, Guvernul, parlamentul. Dar e pentru prima oară în România când un preşedinte încearcă să inducă ideea că doar un preşedinte se ocupă de politică externă. Avem Guvernul, MAE care se ocupă cu politica externă, care nu e în subordinea Preşedintelui. E o reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare şi sincer pot fi mai multe motive care l-au împins pe preşedinte să facă aceste afirmaţii. (...) Aici e o frustrare generată că nu vrea ca oricine din ţară să aibă o discuţie externă”.

Mai mult, Dragnea a ținut să precizeze clar că nu este el cel vinovat de conflictul iscat cu șeful statului ci dimpotrivă, Iohannis a declanșat această stare antagonică după ce și-a permis să comenteze activitatea Guvernului. „Nu cred că dumneavoastră sau cineva poate să spună vreodată că eu am iniţiat vreun conflict. Şi de la colegii dvs de la televiziune am fost criticat pentru că am fost la Cotroceni. Am făcut acţiuni serioase pentru a nu isca un conflict, deci nu putem vorbi despre un război între Dragnea şi Iohannis. Eu n-am început niciun război. Ceea ce am spus că nu mai stăm să încasăm, nu mai stăm fără reacţie când apar astfel de declaraţii mincinoase, că este preşedintele, parlamentar sau oricine ar fi, aşa-zişi specialişti. Am hotărât să reacţionăm imediat şi eu şi premierul, miniştrii şi comunicatorii, pentru că am văzut cât de mult s-au sedimentat aceste minciuni în mintea oamenilor. Părerea mea care nu este finalizată, dar începe să se contureze, este că există o temere din ce în ce mai mare, o supărare din ce în ce mai mare generată de faptul că în foarte scurt timp adevărul economic, social şi fiscal, va ieşi în evidenţă încât nu va mai putea fi folosit pentru a manipula oamenii şi încearcă să folosească orice mijloace pentru ca aceste acţiuni să fie blocate”, a completat Dragnea.

Pentru a demonstra că președintele României înșeală românii, în timp ce acțiunile sale caăută mereu să scoată la lumină acest aspect controversat, ascuns de o imagine publică „impecabilă”, președintele Camerei Deputaților a explicat prin prisma datelor prezentate de către Iohannis cu privire la execuția bugetară din primele trei luni ale anului, că acesta minte.

„Sunt minciuni, pentru că n-are rost să încerc să mai folosesc cuvinte care să ocolească realitatea. Poate domnul preşedinte şi-a luat datele economice de Facebook. Noi avem datele de la Banca Mondială, de la INS, de la Ministerul Finanţelor. Sunt date publice care arată că ceea ce am prezentat în campania electorală şi anume creşterea economică bazată pe investiţia în bunăstarea românilor dă rezultate. Preşedintele ne spune că nu o să avem bani de salarii, pensii, să respectăm 2% pentru armată, că o să depăşim deficitul, toate au fost minciuni. O să începem să facem un inventar al acestor declaraţii mincinoase. (...) Cifrele prezentate de preşedinte sunt false. Cifrele reale sunt cele pe care le-am prezentat noi. De unde sunt datele acelea ale preşedintelui? Le-au luat de pe Facebook, de la #rezist? Noi am arătat că au crescut fără a mări impozitele şi taxele. El e în campanie. Noi nu suntem în campanie. În schimb, concluzia noastră e clară. Noi trebuie să începem arătăm adevărul” a punctat președintele PSD, nu înainte de a adăuga și faptul că PNL este un partid preș în fața lui Iohannis.

„Sper ca măcar unii oamenii să aibă curajul şi caracterul să şi spună lucrurile astea (n.r: încercările de a fi înlăturat Guvernul), înr-un fel sau altul. Sunt şi din sistem şi din PNL. Oameni în PNL revoltaţi, din fostul PNL , nu din PDL. Foarte mulţi s-au simţit jigniţi şi de apariţia şi de prestaţia lui Iohannis. Este un partid preş în faţa lui Iohannis. Doi ani de zile nu ne-a băgat în seamă. Vă înjură pe voi de la microfonul nostru şi vrea să fim lângă el. Reacţia interioară a multora dintre ei a fost total diferită faţă de ceea ce au sperat” a închis Liviu Dragnea seria de declarații.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page