top of page

Dragnea îl amenință pe Iohannis cu un document care l-ar incrimina pe președinte de înaltă trădare


În timp ce atitudinea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la adresa propunerilor legislative din Parlamentul României este văzută de către români ca fiind una zeflemistă, în paralel, Dragnea pare nu doar că depune eforturi considerabile pentru a-i proteja pe corupțiii din serviciul public dar în același timp, o muncă considerabilă de a-l determina pe Klaus Iohannis să plece de la putere.

Această luptă paralelă este aprig discutată de către cetățenii români care nu rateză niciun prilej de a protesta și critica comportamentul lui Liviu Dragnea. Mulțumiți de acțiunile fostului primar al Sibiului, cetățenii României găsesc vinovat de toate neajunsurile și capcanele din sistemele de stat, pe Dragnea și echipa sa de miniștri. Acuzat că poziția sa îl determină să ia decizii egoiste, președintele Camerei Deputaților are de înfruntat furia românilor, pe care încearcă să îi țină în frâu cu declararea faptului că luptă pentru binele României și nu împotriva. În acest sens, Dragnea amintește în repetate rânduri că există un document ale cărui informații l-ar putea incrimina pe Klaus Iohannis de înaltă trădare. Prin această amenințare, Dragnea urmărește să mențină suspansul dar și misterul asupra președintelui României insinuând că acesta este implicat într-o controversă care i-ar scoate la suprafață adevăratele intenții.

Klaus Iohannis este președintele României după ce, în data de 16 noiembrie 2014, candidatul Alianței Creștine Liberale și fost primar al Sibiului l-a învins în alegerile prezidențiale pe contracandidatul său Victor Ponta, susținut de PSD. Bazată mai mult pe acțiune, comunicarea politică a campaniei electorale susținută de către singurul sibian care a candidat vreodată la alegerile prezidențiale are în vedere formularea a 18 promisiuni și mizarea pe faptul că electoratul va dori ca acest discurs să devină schimbarea de care România are nevoie și pentru că omul politic Klaus Iohannis i-a obișnuit cu fapte, nu vorbe, promisiunile au părut cea mai bună strategie de câștigare a publicului țintă. Pintre aceste promisiuni, se număra; revenirea la TVA de 19% (fiind o prioritate absolută), descentralizarea fiscală, punând capăt presiunilor la care primăriile sunt adesea supuse de către Guvern, structurile de control vor trebui adaptate şi ele, astfel încât şi la nivel local să existe un control adecvat al corupţiei, în care cetăţenii să aibă un rol direct şi mult mai mare asupra priorităţilor şi calităţii cheltuirii fondurilor publice, crearea unui Consiliu Consultativ format din reprezentanţii comunităţilor de români de peste graniţă (scopul acestui Consiliu este de a constitui cadrul în care vor fi dezbătute temele ce preocupă românii din afara graniţelor şi armonizate poziţiile instituţiilor, îmbunătăţirea capacităţii Agenţiei Naţionale de Integritate care are un rol vital în prevenirea faptelor de corupţie și promisiunea că nu se vor graţia persoane condamnate pentru infracţiunea de corupţie.

Acest ultim exemplu de promisiune făcută de Klaus Iohannis încă din timpul campaniei sale electorale a devenit motivul pentru care Liviu Dragnea nu „îl are la suflet” pe actualul președinte al României. În timp ce Dragnea pledează pentru grațierea corupților, Iohannis este sprijinit de milioane de români care nu văd sensul pentru care cei care au săvârșit astfel de acte de depravare să fie liberi. Dacă în ultimele zile, Dragnea a fost pus la zid, nemaifăcând față valurilor de acuzații și critici, acesta a considerat oportun să transmită românilor că există un document pregătit de mai mulți lideri PSD care l-ar putea acuza pe Iohannis de înaltă trădare. „Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am ştiut că îl lucrează. Nu este finalizat şi nu s-a ajuns la o discuţie finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acţiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenţie pe Codul Penal şi pe definiţia articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acţiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii şi salarii. Când pui o astfel de întrebare toate pieţele reacţionează. Poate influenţa cursul leu-euro. De asemenea, toate ieşirile, incitările, atacurile la Guvern, premier şi la alţii în mod frecvent, dublate de alte informaţii mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara ţării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiţie în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituţionale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituţionale”, a ținut să precizeze Dragnea.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page