top of page

Marea Britanie nu se lasa. Continua sa manifeste interes pentru un acord prioritar cu SUA


Se zvonește că însăși CIA a fost cel care a recomandat Europei să înființele o uniune la care să poată adera cât mai multe state, urmându-i exemplul Organizației Tratatului Nord Atlantic. Și cum în lume SUA reprezenta la acea vreme cea mai dezvoltată țară a planetei, europenii au crezut că ideea unui bloc comunitar nu poate fi decât o cheie de succes, asigurând protecția și dezvoltarea economică a membrilor săi. Astăzi, din totalul celor 50 de țări ale Europei, 28 sunt membre ale parteneriatului european, sub tutela căreia de ani de zile se încearcă progrese pentru fiecare în parte. Chiar dacă au fost și acuzații aduse liderilor UE, referitoare la faptul că majoritatea planurilor și bugetelor de dezvoltare merg de fiecare dată tot la țările din vest, lăsând Europa de est în paragină sau că însuși acest parteneriat este unul care mai degrabă a „secat” resursele statelor membre, îmbogățindu-i și punându-i la adăpost pe inițiatorii lui, până și în acest moment există intenții de aderare a altora. Astfel, în timp ce Marea Britanie caută să demareze cât mai repede procedurile de ieșire din UE, Turcia și Serbia speră să prindă un loc. Total nepoliticoasă, intolerantă și răzbunătoare, UE vrea să ofere din Brexit, un exemplu de „așa nu” tururor celorlalți, fapt pentru care de la zi la zi, amenințările cu un viitor drastic scăzut are menirea de a-i speria pe britanici. Faptul că azi singurul ajutor pentru Marea Britanie pare a fi magnificul SUA, face oare parte din planul CIA, sau este doar o simplă coincidență, iar Donald Trump a devenit singurul care mai poate salva Regatul de la o criză, imediat de după ce articolul 50 din Tratatul de la Lisabona va fi invocat.

În mai 2015, site-ul voxeurop.eu posta un articol al cărui titlu anunța faptul că UE tocmai a construit cu fonduri europene un aeroport pentru CIA, în nord-estul Poloniei în timp ce anul trecut, în luna august, anacronic.ro informa în urma unei investigații, că Uniunea Europeană este o acțiune sub acoperire a CIA. „Referendumul britanic referitor la rămânerea sau ieșirea din Uniunea Europeană reprezintă punctul culminant al unui proiect pe termen lung al Statelor Unite ale Americii de a distruge conceptul suveranității naționale pe Bătrânul Continent și de a-l înlocui cu o entitate supranațională având puternice conexiuni cu Washington-ul. Uniunea Europeană s-a născut la sânul Agenției Centrale de Informații (CIA): acest lucru îl aflăm din documentele declasificate în ceea ce privește originile proiectului european și evoluția sa de la administrația Truman încoace. În plin Război Rece, Statele Unite și aliații săi europeni au conceput Uniunea Europeană drept însoțitorul politic al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Ideea de bază era de a contrapune o identitate europeană ideologiei „internaționaliste” a sovietelor și organizațiilor de tip coloană a cincea occidentala, din ce în ce mai puternice. „Mișcarea Europeană”, care a fost și continuă să fie organizația „de bază” care a efectuat presiuni neîncetat pentru crearea unui superstat european, a fost finanțată cu suma de 1 milion de dolari anual de către Comitetul American al Europei Unite (ACUE), fondat de către Allen Dules, cel care, în acel moment, prezida un comitet însărcinat cu identificarea modalității de organizare a noii CIA, și William „Wild Bill ”Donovan, care a fost șeful Office of Strategic Services (OSS), predecesorul CIA” menționează Justin Raimondo, director editorial la siteul Antiwar și senior fellow al Randolph Bourne Institute. În România, însuși jurnalistul Ion Cristoiu îndrăznește să spună că UE este un nou lagăr socialist, Berlinul luând locul Moscovei, ținând să adauge faptul că „problema, marea problemă în deciziile Comisiei în privința imigranților n-o constituie faptul că statele membre n-au fost consultate asupra felului în care s-au calculat cotele, ci faptul că statele membre au fost puse în fața unor decizii luate deja de Germania în numele UE”. Deși părerile sunt împărțite, este evident de ce Marea Britanie își dorește să oficializeze Brexitul și oarecum, la fel de evidentă este și atitudinea pe care UE a luat-o la adresa Regatului.

Simțindu-se încolțită, premierul Theresa May ar face orice pentru cetățenii săi, acum în prag de termenul limită în care a promis că va declanșa procedurile Brexitului; iar acest „orice”, spune presa internațională, constă chiar și în crearea unei alianțe cu noul președinte american, la adresa căruia majoritatea liderilor Uniunii nu au cuvinte de laudă. Astfel, ca o ultimă soluție, aceasta își dorește un acord comercial între Londra și Washington. „Vom căuta să obţinem un acord comercial SUA- Marea Britanie care să îmbunătăţească relaţiile comerciale între cele două state, care să aducă prosperitate şi creştere economică în ţara noastră, şi care va aduce locuri de muncă în această ţară. Prin aceasta, vom pune interesele Marii Britanii şi valorile Marii Britanii pe primul loc” a ținut să declare premierul britanic, Theresa May; primul lider european care va urma să-l întâlnească oficial pe Donald Trump, după învestitura sa în funcția de președinte al SUA, săptămâna aceasta la Casa Albă.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page