top of page

3 Campioni romani la Gala de lupte libere ”Derbyshire Open”


In data de 8 octombrie 2016, a avut loc Gala Derbyshire Open, la Derby.

Acesta gala se organizeaza anual de catre British Wrestling Association si sunt invitate sa participe doar cluburile cu cele mai bune rezultate. Unul dintre aceste cluburi se numeste Legion Wrestling London, club la care sunt legitimati mai multi luptatori romani.

In ultimii ani, sportivii romani din comunitatea noastra au obtinut rezultate foarte bune in sporturile de contact. In Anglia, avem campioni romani in MMA, Lupte – Libere, Lupte Greco – Romane, Judo, BOX, Karate, etc.

Este de apreciat efortul sportivilor romani, in conditiile in care nu au sustinere financiara din partea federatiilor sau cluburilor la care sunt legitimati, insa din pasiune pentru sport ei reusesc sa se imparta eficient intre antrenamente, familie si serviciu.

Revenind la seara de 8 octombrie, 3 sportivi romani (Ionut Ghita, Tanasa Gheorghita si Viorel Mihai) au participat la competitie, fiecare reusind sa castige finalele la categoria lor de greutate, astfel obtinand trei medalii de aur.

Reamintim ca despre sportivul roman Ionut Ghita, am mai scris cateva articole legat de performantele lui sportive, el castigand an de an cate un titlu la competitiile de Wrestling. La aceasta gala, Ionut Ghita a participat la trei meciuri (cat 98 kg), ramanand in finala cu englezul A. Rodan pe care l-a invins la puncte (10-1).

Intrebat despre competitia din acea seara, romanul ne-a declarat: ”Sunt mandru ca am participat si la competitia din acest an, alaturi de clubul la care sunt legitimat Legion Wrestling. Aceasta gala este un test pe care l-am trecut cu brio, inainte de campionatul national de lupte The British Championships ce va avea loc la data de 12.11.2016, in Bolton. Nu a fost o competitie usoara, oponentii fiind luptatori de top din Marea Britanie. Ma bucur ca am castigat si tin sa va multumesc (echipei Jurnalul European), ca sunteti alaturi de noi de fiecare data. Deasemenea, le multumesc pe aceasta cale tuturor romanilor din comunitate care vin la meciurile noastre sa ne sustina, suportul lor ne ajuta enorm. In incheiere, vreau sa aduc multumiri antreorului Marian Rusu (Campion MMA – UCMMA) si sponsorului Griana Construction Ltd, reprezentata de Grigore Amariei.”

Mihai Viorel, un alt luptator roman talentat (cat 84 kg) a luptat in 3 meciuri, ramanand in finala cu D. Dunwald. Dupa 6 minute de lupta, sportivul roman a reusit sa-l invinga pe englez, astfel castigand finala la categoria sa de greutate, adaugand inca o medalia de aur in palmaresul sau.

O surpriza frumoasa ne-a fost oferita de tanarul sportiv Tanasa Gheorghita (20 ani), care a dat dovada de un potential exceptional. Sportivul roman, a reusit sa faca 4 meciuri spectaculoase, devastandu-si adversarii fara ca acestia sa aiba ocazia sa-i smulga vreun punct.

Tanasa Gheorghita, a intrat in finala cu G. Isaac, un luptator din USA (puscas marin) pe care spre surprinderea tuturor a reusit sa-l invinga cu scorul de (10-0), astfel fiind premiat cu titlu de cel mai tehnic luptator al competiei, reusind sa-si atribuie doua trofee.

Intrebat despre rezultatul obtinut impotriva puscasului marin G. Isaac, Tanasa Gheorghita ne-a declarat: ”Ma asteptam sa fie un meci mult mai greu, avand in vedere diferenta de greutate (americanul avand 7 kg in plus ), insa am fost foarte determinat si mi-am dorit sa castig acesta medalie de aur. Ma bucur pentru acest rezultat si ma intorc in sala de antrenamente deoarece pe data de 12.11.2016 voi participa la campionatul national de lupte al romaniei. Daca o sa castig titlul de capion national al romaniei, voi avea dreptul de a participa la calificarile pentru olimpiada din 2020.”

Despre acest sportiv roman talentat, va vom tine la curent si in alte editii cu privire la parcursul lui in aceasta latura spotiva.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page