top of page

Cine este Clotilde Armand, frantuzoaica care a devenit politician in Romania


Clotilde Armand, marea revelaţie a alegerilor locale din România, a rămas în continuare pe baricade şi încearcă să se impună pe scena politică românească. Fostul candidat la sectorul 1 Clotilde Armand îi acuză acum pe cei de la PNL şi PSD că i-au blocat accesul liderului Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Nicuşor Dan, în comisiile de specialitate ale Consiliului General. Detalii despre cine este această franţuzoaică, citiţi în materialul următor.

Cea mai recentă poziţie publică a Clotildei Armand a fost cu acuze la adresa PNL şi PSD sunt acelea că i-au blocat accesul liderului USB, Nicuşor Dan, în comisiile de specialitate ale Consiliului General, în vreme ce liberalii, prin Ciprian Ciucu, se oferă să îi cedeze fostului adversar din campanie un loc. „În aceeaşi zi în care consilierii majorităţii PSD-UNPR-ALDE îi alegeau drept viceprimari pe avocatul lui Gigi Becali, Aurelian Bădulescu, şi pe starul filmelor XXX, „Tudy” Ionescu, partidele clientelare s-au coalizat la votul din Consiliul General al Capitalei în aşa fel încât Nicuşor Dan nu a fost ales în nicio comisie de specialitate. Nicuşor Dan, cel care a fost votat de 30% dintre bucureşteni la alegerile locale şi este probabil cel mai competent dintre membrii Consiliului General al Capitalei în chestiunile legate de administraţia publică, a fost penalizat pentru curajul de a denunţa sistemul corupt transpartinic din România şi din primăriile din Bucureşti. Partidele clientelare PSD şi PNL şi sateliţii lor UNPR, ALDE şi PMP s-au speriat probabil că prezenţa lui Nicuşor Dan în comisiile de Patrimoniu sau Utilităţi ar fi deranjat afacerile foarte profitabile făcute de funcţionarii Primăriei Capitalei, sub oblăduirea consilierilor locali'', a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a subliniat că ceea ce s-a întâmplat la votul din Consiliul General este ilegal, pentru că USB nu a obţinut numărul de membri la care avea dreptul conform ponderii sale în Consiliu, după cum ilegal este şi fapul ca un consilier local să nu fie reprezentat în nicio comisie. ''Tocmai de aceea vom contesta acest vot şi vom cere modificarea comisiilor de specialitate'', a anunțat Clotilde Armand. Pe de altă parte, liberalii, prin vocea lui Ciprian Ciucu, a susținut că ''majoritatea PSD/UNPR l-a picat pe Nicușor Dan peste tot și omul nu a mai prins nicio comisie''.

''Am vorbit cu colegii din PNL și noi considerăm că este absurd ca un consilier general să nu fie în nicio comisie. Este o situație fără precedent, din punctul nostru de vedere trebuie găsită rapid o modalitate legală pentru ca Nicușor Dan să fie membru în comisiile în care își dorește. Reprezintă partidul care a ieșit pe locul doi la alegeri și trebuie să fie lăsat să reprezinte cetățenii. Dacă va fi nevoie, sper să nu fie, voi face apel la colegii din PNL să-i cedeze locul în cel puțin într-o comisie în care-și dorește să fie, știu sigur că una dintre ele este cea de patrimoniu'', a precizat Ciucu. El a adăugat ulterior că PNL a cerut în sedința publică, prin liderul de grup, ca la următoarea ședință să existe un proiect de Hotărâre de Consiliu care să rezolve acestă situație.

Reamintim că franţuzoaica a fost lansată în alegeri de USB. Ea este născută în Franţa, este manager Egis România şi are o diplomă de inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology şi Ecole Centrale din Paris. Este căsătorită cu un cetăţean român, Sergiu Moroianu. „Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger”, se prezintă Clotilde Armand pe site-ul personal, precizând că Nicuşor Dan este colegul soţului ei la Institutul de Matematică al Academiei Române.

Ea menţionează că a obţinut cetăţenia română în anul 2015 şi spune că în prezent nu îşi imaginează viaţa în altă ţară. „Eu sunt manager şi mă indignează proasta administrare care îţi sare în ochi când ai de-a face cu autorităţile publice. Am condus organizaţii de 2.000 de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu 200 de ingineri. Firma mergea prost când am preluat-o în 2013, astăzi ne-am redresat. Sunt însă gata să renunţ la job-ul meu de director general, la salariul consistent pe care îl am în acest moment, pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă şi cinstită a Bucureştiului în echipa Uniunii Salvaţi Bucureştiul", scria Clotilde Armand pe site-ul personal înaintea alegerilor din aprilie.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page