top of page

Intalnirea conducerii Departamentului Consular din cadrul MAE cu membrii comunitatii romanesti din M


Saptamana trecuta, la sediul ICR Londra, a avut loc intalnirea conducerii Departamentului Consular din cadrul Ministerului de Afaceri Externe cu membrii comunitatii romanesti din Marea Britanie, intalnire in cadrul careia invitatii au fost informati asupra noilor modificari ale serviciilor consulare.

La intalnire au fost prezenti membrii din conducerea Departamentului consular, iar printre invitatii la eveniment i-am intalnit pe Cristina Irimie ( Romani in UK), Inno Brezeanu (Romani in UK), Alina Balatchi (App - MyRo), Tommy Tomescu ( CCR Londra) s.a .

Membrii Ministerului de Afaceri Externe au informat participantii ca au elaborat o strategie de crestere a capacitatii de prestare a serviciilor consulare si a performantelor profesionale ale personalului consular, prin informatizarea procedurilor consulare.

Asadar, am aflat ca in prezent se afla in curs de implementare proiectul E-cons, care prin sisteme informative va moderniza procedurile si componentele structurale ale serviciilor consulare.

Printre temele discutate in cadrul intalnirii mentionam:

- serviciile consulare oferite prin sistemele informatice integrate ale platformei E-Cons: Sistemul Informatic Consular, modernizarea logisticii reţelei consulare române, instrumentele de diseminare de informaţii puse la dispoziţia cetăţenilor români care se deplasează în străinătate (sistemul de alertă „Un SMS îţi salvează viaţa” şi aplicaţia pentru telefoanele inteligente „Călătoreşte în siguranţă”);

- noua aplicaţie informatică SIMISC – prin intermediul căreia vor fi procesate şi soluţionate cererile în materia actelor notariale (aspecte de organizare, structură şi flux de activităţi).

Desi inca platforma nu poate fi accesata de romanii din Marea Britanie, acest proiect este destinat unui numar de peste 50 de tari si isi propune sa inlesneasca procedurile de obtinere a actelor consulare, venind in sprijinul comunitatilor romanesti de pretutindeni.

Jurnalul European a publicat o initiativa de acest tip in mai multe editii in urma cu doi ani de zile, si ne bucuram ca acest proiect prinde contur si devine realitate. Sustinem initiativa membrilor Departamentului Consular, iar pe dumneavoastra va vom informa deindata ce platforma devine disponibila comunitatii romanesti din Marea Britanie. Pana atunci va invitam sa accesati site-ul www.econsulat.ro, pentru a va familiariza cu noua aplicatie online.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page