top of page

Marea Britanie: Scandalul britanicelor moarte de bete pe strazile din fata cluburilor.


Imaginea cu care un turist pleacă din Marea Britanie este că dimineața metroul este îmbâcsit de angajați îmbrăcați la patru ace (de regulă în cele mai scumpe outfit-uri) și purtând mereu un rucsac cu ei. Deși inițial această alegere ridică semne de întrebare, necunoscuții în domeniu pun acest trend pe seama faptului că Londra este una dintre cele 4 capitale mondiale ale modei.

Completând imaginea generală, turistul rămâne surprins când la sfârșitul programului de muncă britanicii părăsesc clădirile uriașe, sticlite cu geamuri interminabile îmbrăcați la fel dar purtând teniși. Probabil drumul este unul lung și atunci, confortul primează. Însă realitatea arată că nu toți aceștia ajung direct acasă, ci se opresc la pub-uri de unde consumă faimoasa bere neagră. Astfel că zilnic, imaginea de ansamblu a Londrei este decorată cu britanici acesorizați impecabil, în fața pub-urilor, savurând o conversație gălăgioasă cu o bere și țigara în mână. Ce-i drept, cunoscuți ca mari pasionați de alcool, imaginea britanicilor din weekend nu se compară cu nimic. Și dacă nu aveam la îndemnă studiile care demonstrează că femeile din Marea Britanie beau mai mult decât bărbații, pentru cei care nu au reușit să ajungă pe acest tărâm pentru a se convinge singur, stau dovadă miliardele de imagini și videouri care circulă în presa internațională, înfățișând nu doar adolescente ci și femei trecute de vârsta a treia, moarte de bete imediat ce au părăsit cluburile de sâmbătă seara.

În România suntem obișnuiți să credem că bărbatul bea mai mult decât femeia, fapt motivat prin faptul că bărbatul muncește mai mult, are o structură corporală mai mare, este mai energic – ceea ce denotă faptul că bărbatul eliberează cantitatea de alcool mai repede etc. Însă, care să fie și motivul pentru care femeile din Marea Britanie (o țară cunoscută pentru apetitul său ridicat în ceea ce privește gustul alcoolului) sunt mult mai „pofticioase” atunci când vine vorba de aburii tăriei, decât bărbații? Până întreaga planetă află răspunsul, mass media internațională vuiește cu știri despre acest subiect. „În Marea Britanie, destrăbălarea e la ea acasă. O femeie care a consumat câteva pahare de alcool își arată sânii și fundul în plină stradă, nepărând deranjată de privirile amuzate ale celor prezenți la scenă” menționează Realitatea TV. Râzând, ajutate de prietene să vomite, murdare, cu rochiile ridicate, cu sânii pe afară, dormind pe capotele de mașini, căzând în stradă etc. toate aceste imagini sunt realitatea stupefiantă a genului frumuseții în Marea Britanie. Această etichetă de „englezoaice goale, nebunatice și obraznice” este confirmată de un număr tot mai mare de persoane care au întâlnit britanice chiar și în vacanțe, departe de țara lor natală. „Sute de clipuri filmate în care apar tinere britamice dezlănțuite, bete, dezbrăcate sau chiar întreținând raporturi sexuale în celebrele stațiuni Magaluf, Tenerife, Ayia Napa sau Malia, au fost postate pe un site dedicat filmelor porno”............

Oriunde în lume există persoane care întâlnit cel puțin un britanic și care cred că aceștia sunt politicoși dar beau cam mult. În fapt, an de an se efectuează studii care să mai certifice starea acestui fenomen rușinos. Institutul de Standarde ale Pieții din Marea Britanie specifică faptul că unul din patru adolecenți consumă peste 20 de pahare de alcool pe săptămână. Un alt studiu (realizat de University College din Londra) arată faptul că „trei sferturi dintre englezi ar putea consuma mai mult alcool decât doza zilnică recomandată. Studiul relevă că numărul bărbaților care depășesc doza zilnică recomandată este mai mare cu 19% față de cât se credea inițial, iar cel al femeilor cu 26%. Estimările privind consumul săptămânal de alcool au crecsut și ele cu 15% în cazul bărbaților, respectiv 11% în cazul femeilor” (sursă ziare.com). În aceași nuanță, studiul făcut public de British Council apreciază faptul că în lume, Marea Britanie este văzută negativ din acest punct de vedere („pentru 46% din cele aproximativ 5.000 d persoane interogate în Brazilia, China, Germania, India și Statele Unite, politețea și bunele maniere sunt cele mai bune calități ale britanicilor, urmate de educație, competențe, firea prietenoasă și simțul umorului. Dar 27% dintre acești tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani consideră că locuitorii regatului beau cam mult” (sursă Ziarul de Iași). Să fie euforia momentului, lipsei acestui segment de educație sau o necesitate egală cu simbolurile britanice fără de care femeile nu pot funcționa?

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page