top of page

Prima doamna a Romaniei, o adevarata emblema a unei elegante relaxante


Problemele unei țări pot fi rezolvate în timp, cu mult tact și rezultate extraordinare atunci când poporul are la cârma sa un președinte hotărât, inteligent și pliat pe nevoile și fericirea oamenilor săi. De multe ori, președinții singuri au demonstrat că pot fi puțin mai duri și de neînduplecat pe când bărbații care au o parteneră au dovedit contrariul. Pentru că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie extraordinară, în spatele președintelui Klaus Iohannis a fost dintotdeauna o doamnă a cărei eleganță și stil a devenit idolul tuturor femeilor din societatea românească.

România are celebrii săi designeri însă performanțele lor nu au făcut niciodată ca moda să devină un subiect atât de interesant precum aparițiile publice ale lui Carmen Iohannis. Ce-i drept, țara noastră nu a fost dintotdeauna o pasionată de fashion însă nimeni nu a putut rămâne indiferent la stilul impecabil și ușor de remarcat pe care prima doamnă a reușit să îl aducă în atenția tuturor. Urmând protocolul care i se impune unei astfel de poziții, soția președintelui nostru a întrecut toate așteptările. Desemnată de siteul perfecte.ro ca fiind una dintre top 10 cele mai frumoase soții de lideri mondiali alături de Kate Middleton, Michelle Obama, prințesa Letizia a Spaniei și regina Rania a Iordaniei, prima doamnă în stat refuză să i se instituționalizeze poziția și dorește să fie recunoscută doar ca fiind soția alături de care Klaus Iohannis se simte împlinit. Fascinată de teatru și balet, alergică la ieșirile în public, cu un comportament sobru dar de fiecare dată încântătoare, doamna Iohannis oferă prilej de discuție și admirație cu fiecare eveniment la care ia parte, devenind astfel o adevărată lecție de frumusețe și stil pentru multe femei apropiate vârstei ei.

Outfit-urile cu care a surprins publicul larg au devenit o modalitate de a exprima întregii audiențe iubirea și respectul pentru lucrurile înconjurătoare. Aparițiile sale au fost încă de la investitura lui Klaus Iohannis în șefia conducerii statului român, subiectul nu doar a mass mediei ci și a criticilor, care nu au întârziat să blameze lungimea fustelor sau curajul de a purta ținute etichetate ca prea îndrăznețe. Românii cârcotași sunt însă puși imediat la zid de volumul aprecierilor acestui mod nemaiîntâlnit până în zilele noastre la o primă doamnă a țării noastre subliniind remarci precum „strălucitoare”, „noua ținută răvășitoare”, „apariție de pus în ramă”, „ținută impecabilă” etc. Analiza ținutelor a fost concluzionată rapid de către mass media: fără niciun dubiu, prima doamnă a României este o emblemă a unei eleganțe relaxante. Obișnuiți cu exemplul fostelor soții de președinți care ne-au întâmpinat mereu cu ținute sobre, simple, duse uneori către o arie a plictisului, românii experimentează odată cu stilul de viață și bucuria lui Carmen Iohannis o nouă perspectivă a ceea ce înseamnă frumusețe și stil la un alt nivel. Cu un spirit tânăr și entuziast, casele de modă românești știu ce ținute i se potrivesc primei doamne și astfel, inevitabil rezultatele devin uluitoare. Rochiile vaporoase, materiale fine, mătasea, voalul, taftaua, satinul, culorile pastelate, inserțiile care fac diferența, broderiile, dantele, paietele sau decupajele au devenit elementele detaliu prin care Carmen Iohannis a reușit în cadrul unor evenimente politice să le eclipseze pe omoloagele sale. Întâlnirea cu președintele Austriei a reușit să scoată în evidență o soție de președinte elegantă dar sofisticată. Cu o rochie lungă din satin, detaliile gulerului pelican și pata de paiete tapetată pe unul din șoldurile acesteia a reușit să adune numai remarci apreciative. Dacă în Portugalia, prima doamnă a purtat o rochie neagră deasupra genunchiului, cu model brodat pe umeri, cea mai perfectă apariție a fost potrivit criticilor de modă, rochia pastelată cu umeri bufantă pe care a purtat-o în cadrul unei vizite prezindențiale în Spania. Obișnuindu-ne cu ținute ieșite din tipar, prima doamna nu încalcă reguli sau principii culturale, dovadă fiind și prezența impecabilă în Turcia unde Carmen Iohannis a ținut cont de codul vestimentar al unei țări musulmane și a purtat un compleu în culoarea untului, accesorizat cu o eșarfă lungă. Chiar și în cadrul unor evenimente mai puțin oficiale, doamna Iohannis nu renunță la pasiunea acesteia pentru frumos și fashion, stârnind valuri de reacții; apariția la Festivalul de Teatru de la Sibiu fiind intens disputată în presa românească și rețelele de socializare. Preocupată de imaginea sa prima doamnă a României ne învață de fiecare dată că viața este un prototip al artei iar noi, niște simpli artiști.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page