top of page

Printul Charles face lobby pentru Romania


Nu mai este demult o noutate faptul că Prințul Charles iubește România. La fel cum nici vizitele sale anunțate public, nu mai reprezintă surprize care ar avea încă puterea să ne mire alegerile Alteței Sale Regale. Însă pentru că românii au obiceiul de a nu crede tot ceea ce văd, imediat au apărut suspiciuni la scopurile deselor vizite în România.

În ciuda faptului că deține mai multe proprietăți în România, știrea faptului că Prințul Charles deține Fundația Conservation Carpathia sau ar intenționa să cumpere 100.000 de hectare de pădure doar pentru că își dorește să salveze habitatul și a transforma zona în cea mai mare rezervație naturală din Europa a fost imediat dezmințită de către Ambasada Marii Britanii în România. Prințul Charles nu face și nici nu își dorește să facă investiții profitând de zona Transilvaniei pentru a atrage astfel atenția asupra unor interese știute numai de el ci dimpotrivă, susține în continuare protejarea patrimonului natural al României, pe care îl găsește unic. Deși aceste vizite nu au legătură cu poziția pe care acesta o deține, de această dată președintele României, Klaus Iohannis l-a invitat duminică pe moștenitorul coroanei britanice la Palatul Cotroceni, declarând că întâlnirea i-a creat o mare plăcere și că gestul Prințului Charles de a prețui și promova România oriunde merge, nu poate reprezenta decât oglinda sufletului său nobil. În același context, se pare că Prințul i-ar fi sesizat președintelui îmbunătățirile remarcabile pe care orașul Sibiu le-a dezvoltat încă din timpul mandatelor acestuia în calitate de primar, apreciind contribuirea sibianului la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei. Imediat după această întâlnire, Prințul Charles a plecat să descopere și să se bucure de satul Valea Zălanului din județul Covasna.

De ce iubește fiul Reginei Elisabeta a II a, România? Într-un interviu acordat prezentatoarei de știri Andreea Esca și difuzat în cadrul emisinii România, te iubesc, Prințul Charles își motivează pasiunea, menționând de bogăția arhitecturii medievale, natură, tradiție și sentimentul de regăsire în prielnicele drumeții prin pășunile din Transilvania. Fascinat de acest decor, de fiecare dată când are ocazia, acesta face lobby pentru România, devenind astfel cel mai apreciat ambasador pe care țara noastră l-ar fi putut avea vreodată.

Celebrul taboild Daily Mail, laudă România într-un articol publicat online, tocmai datorită interesului moștenitorului tronului Marii Britanii, precizând că "la patru ore nord-vest de Bucureşti, la poalele Munţilor Carpaţi, se află un fost grajd reamenajat, cu însemnele regale (pene) ale prinţului de Wales, pictate pe coşurile de pe acoperiş. Este micul sat Valea Zălanului, aflat la capătul unui lung drum înnoroiat, în care elementele tradiţionale care calmează traficul - gropi uriaşe - îi protejează pe copiii care joacă fotbal de căruţele trase de cai şi de cărucioarele încărcate cu vase cu lapte, împinse de fermieri care poartă căciuli din blană de oaie".

Încercând să deslușească misterul pentru care Prințul Charles se lasă fascinat de aceste meleaguri mioritice, Daily Mail amintește și de faptul că acesta are o străbunică în Transilvania iar acest fapt îl face să revină cu drag și nerăbdare, de fiecare dată când are ocazia. Pe urma acestor călătorii sunt și jurnaliștii britanici care reușesc de fiecare dată să afle detalii pe care din păcate, jurnaliștii români nu reușesc să le descopere; de exemplu, în săptămâna aflată în Valea Zălanului, Prințul Charles a refuzat orice mijloc electronic de a petrece timpul liber (televizor, telefonul mobil, ziare, radio, internet etc.) în favoarea plimbărilor sănătoase în aer liber.

România descoperă astfel adevărata valoare a minunățiilor pe care le posedă, tocmai prin ochii unui viitor rege care, contrar dorinței de a trăi în confort și cu ajutorul mijloacelor moderne pe care secolul vitezei le pune la dispoziție, ne învață că adevărata bogăție nu trebuie căutată la drumuri lungi, căci acasă avem o comoară pe care alții o caută precum savanții, o viață întreagă. Această recomandare face astfel mare cinste României, mai ales turismului românesc. Fie că vorbim de românii din țară care au avut nevoie de o astfel de descriere ca să priceapă ce dețin, românii din străinătate care acum simt un dor imens de România lor sau turiștii străini convinși de aprecierile pe care Prințul Charles le susține cu devotament, suntem mândri că Transilvania ne face o astfel de cinste și sperăm că acest loc prea puțin însemnat până acum, să schimbe mentalități și să ajute la adoptarea unui stil de viață pur românesc.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page