top of page

Noua generatie de politisti gata sa serveasca patria


Data de 17 iulie 2015 a reprezentat pentru absolvenţii Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina ziua în care ei păşesc cu adevărat în rândul Poliţiei Române a forţelor Ministerului Afacerilor Interne.

Hotărâţi, fermi, viitorii poliţişti au spus într-un glas jurământul şi au intonat imnul naţional al României, transmiţând asistenţei la ceremonial un sentiment înălţător şi promisiunea că vor servi patria cu loialitate. Conform declaraţiei lor, vor pleca de acum în activitate cu cele mai bune intenţii şi cu forţa tinereţii lor.

Comisarul-şef Valeriu Simion s-a arătat încântat de prezenţa Jurnalului european la eveniment şi ne-a răspuns deschis la întrebările puse cu scopul de a informa românii cu privire la noua generaţie de poiliţişti, dar şi generaţia care va intra pe băncile şcolii anul acesta.

„Sunt tineri, frumoşi, supli, care probabil că mai târziu vor mai lua ceva în greutate, însă acum sunt foarte frumoşi. Este ziua lor, se bucură de ea împreună cu părinţii, împreună cu rudele. A fost una dintre cele mai bune promoţii ale noastre din istoria şcolii. Ca şi rezultate la învăţătură, ca şi comportament, nu am avut incidente sau probleme deosebite cu niciunul dintre ei.”

Rugat să facă o comparaţie a tinerei generaţii cu generaţia de acum 10 ani, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, Comisarul-şef Valeriu Simion a declarat: „Comparaţiile se pot realiza şi nu se pot realiza, pentru că elevii care vin la noi sunt din ce în ce mai informaţi. Sunt mult mai receptivi la informaţii, au mai multe surse de acces, acum internetul este prezent şi la noi. Oricând doresc să se informeze, o pot face. Fiecare generaţie are valoarea ei. Fiecare promoţie de elevi este valoroasă. Noi scoatem poliţişti de elită, suntem cea mai mare instituţie de poliţie din România, cu un blazon foarte bun, spre excepţional şi ne mândrim cu asta. Suntem un brand la nivel naţional, suntem recunoscuţi şi la nivel internaţional de instituţii de învăţământ cu care noi colaborăm.”

Se pare că în rândul tinerilor din România, a devenit o modă meseria de poliţist, în special în rândul sexului masculin. Să fie oare situaţia financiară şi statutul social motive pentru care tinerii se luptă pentru a ocupa un post în poliţie?

„Este o profesie căutată, în primul rând de către cei cărora le place. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei, atât eu, cât şi diriginţii lor, nu a reieşit neapărat acest factor economic şi siguranţa locului de muncă. Nu acestea sunt motivele, ci faptul că această profesie le place şi sunt încântaţi să o practice.”, a adăugat Comisarul-şef Valeriu Simion.

O generaţie pleacă, iar alta urmează să îi ia locul. Aşadar, în toamnă se vor număra bobocii, viitoarea generaţie de poliţişti. Iată ce trebuie să ştie tinerii care vor să servească patria prin meseria de poliţist!

„Admiterea de anul acesta va avea loc în septembrie. În zilele de 5-6 septembrie vor fi înscrierile, iar din 7 septembrie în continuare, vor avea loc probele eliminatorii (contravizitele medicale şi probele sportive) iar pe 11 septembrie, va avea loc proba scrisă. Aşteptăm cât mai mulţi candidaţi. Nu avem încă un număr exact, pentru că nu se înscriu la noi, se înscriu la Inspectoratele Judeţene de Poliţie, la serviciile Resurse Umane. Încă nu avem cifra oficială, pentru că nu s-au terminat înscrierile. Acestea durează până pe data de 29 iulie 2015, timp în care candidaţii trebuie să se prezinte la inspectorate, iar apoi să depună documentele şi dosarul până la data de 8 august. Aşa că mai avem puţin de aşteptat şi vom vedea atunci. Noi aşteptăm din ce în ce tot mai mulţi candidaţi. Pentru anul acesta avem 505 locuri şi vă asigur că vor fi cel puţin 10 candidaţi pe loc.”, ne-a informat Comisarul-şef.

Purtătorul de cuvânt al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, Comisarul-şef Valeriu Simion, a transmis pe această cale un mesaj atât pentru noua generaţie de poliţişti.

„Noi, profesorii şi conducerea instituţiei, le dorim mult succes în activitate şi să nu uite să mai treacă din când în când pe la şcoală. Istoria recentă sau mai puţin recentă dovedeşte că ei nu uită să facă acest lucru. De exemplu, vă divulg un mic secret: anul acesta, pe 22 august, va avea loc revederea unei promoţii de elevi de acum 40 de ani. Vă daţi seama că dacă nu au uitat absolvenţii de acum 40 de ani să treacă pe la şcoală, cu siguranţă nici generaţia care tocmai a terminat nu va uita.”

Conform jurământului de credinţă, absolvenţii Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina „vor fi reprezentanţi ai statului de drept, factori de stabilitate şi modelare socială prin puterea legii, a cuvântului şi a exemplului propriu. Prin acest jurământ de credinţă au pecetluit cei doi ani de formare şi pregătire, atât pentru carieră, cât şi pentru viaţă, prin loialitatea faţă de ţară, conştientizare şi responsabilizare a ceea ce înseamnă să fii un exemplu pentru cei din jur.” Jurnalul european mulţumeşte pe această cale Poliţiei Române pentru colaborarea şi deschiderea de care a dat dovadă. Le dorim tinerilor poliţişti mult succes în carieră!

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page