top of page

Mihai-Razvan Ungureanu, UNS oficial al lui Iohannis la SIE


Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la actualul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihai-Răzvan Ungureanu (MRU)... şi, din pudoare şi respect pentru ochii cititorilor noştri n-am să continui. Acesta a fost învestit, pe 8 iulie 2015, în funcția de director al SIE, la ceremonie participând președintele Klaus Iohannis şi probabil doar el. La ceremonia cu pricina, Iohannis s-a simţit obligat să emită câteva panseuri în limbajul specific de lemn pe care îl presupune funcţia de şef al statului şi, desigur, structura sa interioară de profesor cu şase case cumpărate din banii de meditaţii, panseuri pe care nu vi le vom reda, deoarece vrem să ne citiţi în continuare şi nu să adormiţi de plictiseală.

Concret, despre ce este vorba? Având în vedere cât de importantă este funcţia de şef al SIE, confiscată de președintele Klaus Iohannis, care a profitat de faptul că premierul Victor Ponta a fost plecat din ţară pentru a-şi îngriji o problemă de sănătate (s-a operat la genunchi, în Turcia) nu putem să nu ne gândim la implicaţiile faptului că, pentru prima oară în istoria noastră recentă, funcţiile de şefi în serviciile secrete aparţin unui singur partid, actualul PNL, plin de PDL-işti spălaţi şi îmbrăcaţi frumos, doar, doar or uita românii ce nenorociri au executat aceştia cât au fost la guvernare. Ce înseamnă asta? Înseamnă un Hellvig palid, pus moţ în funcţia de şef al Serviciului Român de Informaţii (aţi mai auzit ceva dinspre respectivul serviciu de când a aterizat Hellvig acolo? Nu, desigur!) şi un la fel de palid, MRU, uns în funcţia de şef al Serviciului de Informații Externe, doi penelişti, unul vopsit, altul nu, gata să execute ordinele venite de la Controceni. În acest context şi dosarul premierului capătă o altă greutate şi un alt înţeles, nu?

În câteva rânduri, vreau să vă prezint pe Mihai-Răzvan Ungureanu, în cazul în care nu ştiţi cine este şi câţi bani a dat acesta pe unguente (la propriu), din banii noştri, ai contribuabililor îndobitociţi de taxe şi impozite. MRU a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 și director al SIE al României în perioada 2007-2012. Două luni a fost şi premier, dar nu a apucat să devalizeze bugetul ţării cu shopping de lux. Şi-a câştigat postul de senator prin redistribuire, asata aşa, ca să ştiţi, nu care cumva să vă fi închipuit că omul a fost ales de cineva. În septembrie 2012, s-a înscris în partidul Forţa Civică, pe care apoi l-a alipit la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, în mod evident, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr. După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

Cam acesta ar fi parcursul politic şi profesional al lui MRU, cunoscut printre români şi nu doar cei din ţară drept „Unguent”.

Haideţi să vedem de unde vine legenda şi cum s-a „lipit” această titulatură pe căpuşorul aproape chel al fostului premier şi vă prezentăm în continuare, fără niciun alt comentariu, lista de cumpărături de la SIE şi de la Guvern (menţionăm totuşi că bugetul utilizat pentru atare listă de cumpărături este public, deci, din banii contribuabililor).

Lista de cumpărături de la SIE şi de la Guvern: „50 de tuburi de unguent rectal, 10 tuburi de cremă vaginală, comprimate de ginkgo biloba ori granule homeopate, viagra (la SIE) şi Plasturi mici tratament pentru băşici, Deodorant stick sans alcool Armani Code by Giorgio Armani, Lip Care with propolis organic beeswax and olive oil, Deodorant roll-on Neo by Givenchy, Eau florale Petale de rose lotion naturelle, Antiperspirant deodorant roll-on - Clinique skin supplies for men, Cremă Apivita Men's care Antiwrinkle anti-fatigue, Givenchy pour homme blue label aftershave, Cremă de faţă Clinique skin supplies for men maximum hydrator, Cremă Bepanthene Plus, Baneocin unguent de la Sandoz, BioRepair Zahncreme, Spray Forest Essentials - Stress Reliever, Spray Forest Essentials - Sound Sleep, Apă de urechi Odol Extra Fresh, Deodorant Armani Code bz Giorgio Armani, Parfum Lolita Lempika, Deodorant - Neo - by Givency, Deodorant roll-on Neo by Givency, Voltaren Emulgel, Parfum Lalique White, Givenchy pour homme blue label, eau de toilette vaporisateur spray, Parfum Roadster by Cartier, Parfum Givenchy Play, Parfum Fahrenheit by Dior, Loţiune de corp L'Occitane Lait corporele Verveine, Gel de duş L'Occitane Gel douche Verveine, Cremă de mâini Apivita Hand Care, Cremă de mâini Clinique Stop sign Hand repair , Parfum Mont Blanc Hommo Exceptionnel eau de toilette” (la Guvern).

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page