top of page

Regina relocată - renovari la Buckingham


Palatul Buckingham (Buckingham Palace) este reședința oficiala din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a fost deschis pentru prima dată publicului larg în anul 1993. Intrarea la Palatul Buckingham se face prin Curtea Ambasadorilor de pe strada Buckingham Palace. Sala Mare a Palatului este locul în care se afla vechea sală de primire la Palatul Buckingham. Această sală este dominată de scările impozante și de balustrada din bronz cu ornamente florale.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord ar putea părăsi temporar Palatul Buckingham, reședința sa oficială londoneză, pentru a permite renovarea acestuia, potrivit AFP și EFE. Acesta este unul dintre 'scenariile aflate în studiu', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al palatului, menționând că decizia va depinde de modul în care se vor executa lucrările, 'în etape sau în bloc' , iar operațiunea ar putea să coste 150 milioane de lire (211 milioane de euro).

Suverana britanică, în vârstă de 89 de ani, petrece o parte din an la Buckingham Palace, pentru a-și exercita funcțiile de stat — primește invitați, organizează recepții, acordă titluri onorifice. Clădirea din secolul al XVIII-lea, aleasă de Regina Victoria ca 'epicentru al vieții Națiunii', are 775 de încăperi și nu a mai fost modernizată de la urcarea pe tron a actualei suverane, în 1952.

Un raport parlamentar publicat în ianuarie 2014 estima la 73 de milioane de euro cheltuielile necesare pentru modernizarea sistemului de încălzire și de alimentare cu energie electrică, precum și a instalațiilor sanitare, pentru repararea acoperișului și eliminarea azbestului din uriașul edificiu. Menționarea unui deviz de trei ori mai mare a avut loc exact în ziua în care s-a difuzat raportul privind cheltuielile familiei regale în anul fiscal 2014-2015, care s-au ridicat la 35,7 milioane de lire (49,9 milioane de euro), la fel ca anul precedent.

Istoria Palatului Buckingham a început în anul 1702, când Ducele de Buckingham l-a construit ca și reședință a sa în Londra. Fiul Ducelui a vândut Palatul în 1761 lui George al III-lea și a fost redenumit „Casa Reginei” în 1744, deoarece Regina Charlotte a locuit aici. Când a trecut în posesia lui George al IV-lea în anul 1820, Nash a fost angajat sa redecoreze Palatul. Partea principală a fost păstrată, dar o nouă aripă de apartamente a fost construită în partea de vest, spre gradină, dublând practic suprafața Palatului Buckingham. Stilul arhitectural care a influențat construcția a fost neo-clasicul francez. Unele camere au rămas neschimbate, fiind amenajate după designul original al lui Nash.

Regina Victoria a fost primul monarh care şi-a stabilit reședința în Palatul Buckingham în anul 1837, când au avut loc schimbări majore. Una dintre aceste modificări a fost înlăturarea porții uriașe din marmură, care astăzi se găsește în zona numită Tyburn și este cunoscută sub numele de Arcul de Marmura (Marble Arch).

În zilele noastre, Palatul Buckingham este folosit nu numai ca reședință pentru Regina și pentru Ducele de Edinburgh, dar și pentru treburile administrative ale instituției monarhice. În apartamentele și sălile Palatului, Majestatea Sa primește vizitele oficiale ale invitaților la Palat. Pe perioada verii, schimbarea gărzilor are loc în fata Palatului Buckingham.

În Camera Gărzilor pot fi admirate tapițeriile și ornamentele de pe pereți. Mătasea colorată în nuanțe foarte vii de pe pereții camerei, completează perfect frumusețea tavanului sculptat. Acesta este locul în care se afla salonul Reginei Charlotte. Culorile din Camera Tronului sunt dominate de un splendid roșu aprins și auriu. Aici puteți vedea scaunele folosite la încoronarea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a în anul 1953. Camera de Bal are aproape 40 de metri lungime și a fost inaugurată în timpul domniei Reginei Victoria, în anul 1856 pentru a celebra sfârșitul războiului din Crimeea.

În colecția de tablouri de la Palatul Buckingham se găsesc comori artistice de Rubens, Rembrandt, Canaletto, Vermeer și mulți alții. Aceasta selecție de tablouri din Galeria de Arta a Palatului Buckingham, se găsește în încredințarea Reginei pentru succesorii ei și pentru națiune și face parte din patrimoniul National al Marii Britanii. În camera destinată dineurilor oficiale, pe pereți atârnă mătase de damasc roșie și pot fi admirate portretele regilor și reginelor de la Regele George al III-lea până la Regele George al IV-lea. Scaunele de la masa dineurilor oficiale au fost achiziționate de Printul Regent, în anul 1813, pentru locuința sa de la Carlton House.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page