top of page

Ponta si DNA - De-a v-ati ascunselea


Victor Ponta, premierul româniei, a obținut majoritatea parlamentară în ceea ce priveşte arestarea sa preventivă cerută de procurorii DNA, însa aceasta nu l-a absolvit de obligația de a colabora cu instituția în orice fel este necesar.

Deşi urma să fie audiat, luni, la DNA, în dosarul în care este cercetat alături de Dan Şova, premierul Victor Ponta nu s-a prezentat în faţa procurorilor. Avocata sa, care a părăsit sediul DNA fără să facă vreo declaraţie, a motivat absenţa clientului său prin faptul că a plecat în Turcia, unde avea programată o operaţie la picior. Operaţia survine după ce recent, Victor Ponta s-a accidentat jucand baschet, iar medicii de la Spitalul Militar i-au recomandat o intervenție chirurgicală, pe motiv că ar avea un ligament rupt.

După cum se ştie, premierul este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel"). Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

În același dosar, procurorii mai spuneau că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale), pentru că l-a făcut pe Şova ministru.

După ce a plecat din ţară "pe furiş", ca să se opreze în Turcia la picior, premierul Victor Ponta a avut prima reacţie pe Facebook, spunând că operaţia a fost mai complicată. "Mulţumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine - operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în Decembrie voi putea face sport din nou", a scris premierul.

Ponta i-a adresat mulţumiri speciale medicului Ionuţ Codorean care l-a susţinut şi a spus că a ales clinica din Turcia deoarece acolo are "linişte şi odihnă", ceea ce era "imposibil acasă", precizând însă că "evident că am totală încredere în medicii români". "Vreau să-i asigur şi pe cei care "se bucură" de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!", a adăugat Ponta.

În perioada în care lipseşte, atribuţiile sale au fost preluate de vicepremierul Gabriel Oprea. Potivit presei centrale, Oprea îl înlocuieşte pe Ponta începând de marţi şi până vineri inclusiv.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page